Lázár Chef receptjei vendégváró falatok pizza sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha gondos házigazdaként szeretnéd valami újdonsággal meglepni a vendégeidet, varázsolj olasz ételt a tányérokra. Pizzázásra fel!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

20 dkg főtt sonka
5 darab főtt tojás
1 egész tojás a tészta kenéséhez
60 dkg liszt
15 dkg búzadara
5 dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott evőkanál só
az élesztő felfuttatásához:
fél dl langyos víz
1 evőkanál cukor
2 csomag, 7 g-os szárított élesztő

Elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt fél dl langyos vízben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd konyharuhával letakarva 4 percig állni hagyjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a felfuttatott élesztőt, a sót, a maradék langyos vizet, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát. Géppel vagy kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle, amelynek állaga ne kemény, hanem könnyű, kézzel formázható legyen. Konyharuhával letakarva 15 percig, szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben a főtt sonkát apróra vágjuk, a főtt tojásokat pedig felkarikázzuk. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Ezután megkenjük a korongok tetejét a felvert egész tojással, majd rájuk helyezzük a tojáskarikákat és az apróra vágott sonkát. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk a falatkákat, és 200 fokos sütőben, 8 perc alatt szép pirosra sütjük.

Extra tippünk:

A tésztához tehetünk 4 evőkanál főtt, morzsolt kukoricát.
Nincs csomó, nincs bonyodalom - készíts tejberizst eperlekvárral!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140228-lazar-chef-sztarszakacs-a-tejberizs-eperlekvarral-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoCsúcsgasztró a saját konyhádban: így süss házilag libamájat!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140224-mindent-a-libamajrol-lazar-chef-irasa-egy-francia-liba-es-kacsamaj-kurzusrol.htmlSztárszerzőnknek, Lázár Chefnek, a TV Paprika műsorvezetőjének nem könnyű újat mutatni a gasztronómia területén, de még neki is leesett az álla azoktól a konyhai technikáktól, amelyeket a franciaországi továbbképzés során mutattak neki és séftársainak. A kurzus témája a liba- és kacsamáj volt.Lázár Chef--Egyre népszerűbb a töltött tészta, készíts saját sajtos marhabatyut!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140221-lazar-chef-sztarszakacs-a-sajtos-marhabatyu-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.