Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ha gondos házigazdaként szeretnéd valami újdonsággal meglepni a vendégeidet, varázsolj olasz ételt a tányérokra. Pizzázásra fel!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

20 dkg főtt sonka
5 darab főtt tojás
1 egész tojás a tészta kenéséhez
60 dkg liszt
15 dkg búzadara
5 dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj + a tetejére
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 csapott evőkanál só
az élesztő felfuttatásához:
fél dl langyos víz
1 evőkanál cukor
2 csomag, 7 g-os szárított élesztő

Elkészítési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt fél dl langyos vízben egy evőkanál cukorral felfuttatjuk, majd konyharuhával letakarva 4 percig állni hagyjuk. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a búzadarát, a felfuttatott élesztőt, a sót, a maradék langyos vizet, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát. Géppel vagy kézzel egynemű tésztát gyúrunk belőle, amelynek állaga ne kemény, hanem könnyű, kézzel formázható legyen. Konyharuhával letakarva 15 percig, szobahőmérsékleten pihentetjük. Közben a főtt sonkát apróra vágjuk, a főtt tojásokat pedig felkarikázzuk. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. Ezután megkenjük a korongok tetejét a felvert egész tojással, majd rájuk helyezzük a tojáskarikákat és az apróra vágott sonkát. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk a falatkákat, és 200 fokos sütőben, 8 perc alatt szép pirosra sütjük.

Extra tippünk:
A tésztához tehetünk 4 evőkanál főtt, morzsolt kukoricát.