Egyre népszerűbb a töltött tészta, készíts saját sajtos marhabatyut!

Forrás: Lázár Chef -
töltött tészta Lázár Chef receptjei marhahús sztárszerző sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Rendkívül népszerű fogássá vált a töltött tészta. Megmutatjuk, hogyan készítsd el otthon.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

15 dkg főtt marhahús
15 dkg füstölt sajt
50 dkg vajas tészta
2 tojássárgája (egy a töltelékbe, egy a lekenéshez)
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:
A füstölt sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a darabolt, főtt marhahúst, egy tojássárgáját, a finomra vágott petrezselymzöldet, a sót és az őrölt fekete borsot. Alaposan összekeverjük, majd félretesszük. A készen vásárolt vajas tésztalapot kiterítjük, vékonyan megkenjük tojássárgájával, majd körülbelül 10x10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére helyezünk egy-egy dió nagyságú tölteléket, majd a tészta mindegyik oldalát felhajtjuk, és középen összenyomkodjuk. Egyenként megkenjük a batyukat a maradék tojássárgájával, és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

A batyu tölteléke más hús is lehet, például csirke vagy pulyka. Vegetáriánusok készíthetik hús nélkül, reszelt zöldségekkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.