Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Hozzávalók 12 kávéscsészéhez:

20 dkg barack (konzerv)
1 dl olvasztott vaj
10 dkg liszt
16 dkg cukor
2 egész tojás
2 evőkanál bazsalikomlevél apróra vágva
1 csipetnyi só

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 25 perc

Elkészítés:

Egy keverőtálban a tojást, a cukrot, a lisztet, az olvasztott vajat és a sót csomómentesre keverjük, majd kivajazott kávéscsészékbe töltjük (háromnegyedig). 170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Közben a barackokat felszeleteljük, összekeverjük a vágott bazsalikomlevéllel és 3 evőkanál kompótlével. A barackszeletkéket a kisült piskóta mellett tálaljuk.

Extra tipp:
A piskótát klasszikus módon, tortaformában is elkészíthetjük.