Konfettivel töltött tojással várd idén a locsolókat!

2014.04.20. 22:00

Lázár Chef, a TV Paprika népszerű műsorvezetőjének tippje a maradék tojások felhasználására és egyben a locsolók fogadására.

A konfettivel töltött tojás elkészítéséhez a tojások tetejét kifúrjuk, körülbelül fél cm átmérőjű kört alakítunk ki, a tojások alját pedig csak minimálisan annyira lyukasztjuk ki, hogy azon keresztül ki tudjuk fújni a tojások fehérjét és sárgáját. Ezután a nagyobb lyukon keresztül vízzel átmossuk. A tojásokat pár percre a tojásfestő tablettát feloldott, színes vízébe mártjuk. Miután a tojások elszíneződtek kivesszük, lecsöpögtetjük, és kiszárítjuk, majd a nagyobb lyukon át megtöltjük konfettivel, végezetül pedig színes, kör alakú papírlappal leragasztjuk a lyukat.

Forrás: Lázár Chef

Ezután teljesen felkészülten, "betárazva" várhatod a szódásüveggel vagy vödör hideg vízzel készülő locsolókat - hiszen ha húsvét, akkor hamarosan a locsolók is kopogtatnak az ajtón!

 

tojástippsztárszakácsLázár Chef receptjeihúsvét 2014