Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennél finomabb desszertet álmodni sem lehetne, készítsd el mielőbb a párodnak, és figyeld a folytatást!

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab nagyobb őszibarack
8 darab csokoládés marcipángolyó

a narancssziruphoz:

2 evőkanál kristálycukor
2 dl friss narancslé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd

Elkészítési idő: 25 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A barackokat félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magokat. Üzembe helyezzük a grillsütőnket, majd a barackokat a felhevített grillrácson – a mag felőli részeken – meggrillezzük. Közben elkészítjük a narancsszirupot: felhevített serpenyőben elkaramellizáljuk a kristálycukrot, majd amikor már barna, de még nem égett le, felöntjük a narancslével. Hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Addig forraljuk, amíg sűrű szirupot kapunk. Amikor már szép csíkosak a barackok, megfordítjuk, megkenjük a narancssziruppal és mindegyik közepébe egy csokoládés marcipángolyót nyomunk. Addig grillezzük, amíg a csokoládé és a marcipán egy kicsit megolvad. Forrón tálaljuk.

Extra tipp:
Barack helyett használhatunk érett körtét is, a desszertünk mellé hideg vaníliafagylaltot is kínálhatunk.