Ide nekem most azonnal! - Grillezett barack marcipángolyóval

Forrás: Lázár Chef -
grillezés Lázár Chef receptjei barack marcipán sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ennél finomabb desszertet álmodni sem lehetne, készítsd el mielőbb a párodnak, és figyeld a folytatást!

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab nagyobb őszibarack
8 darab csokoládés marcipángolyó

a narancssziruphoz:

2 evőkanál kristálycukor
2 dl friss narancslé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 darab vaníliarúd

Elkészítési idő: 25 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A barackokat félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magokat. Üzembe helyezzük a grillsütőnket, majd a barackokat a felhevített grillrácson – a mag felőli részeken – meggrillezzük. Közben elkészítjük a narancsszirupot: felhevített serpenyőben elkaramellizáljuk a kristálycukrot, majd amikor már barna, de még nem égett le, felöntjük a narancslével. Hozzáadjuk a fahéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét. Addig forraljuk, amíg sűrű szirupot kapunk. Amikor már szép csíkosak a barackok, megfordítjuk, megkenjük a narancssziruppal és mindegyik közepébe egy csokoládés marcipángolyót nyomunk. Addig grillezzük, amíg a csokoládé és a marcipán egy kicsit megolvad. Forrón tálaljuk.

Extra tipp:

Barack helyett használhatunk érett körtét is, a desszertünk mellé hideg vaníliafagylaltot is kínálhatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.