Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Egy jó pite otthoni meleget árasztó élvezetének ugyan ki tudna ellenállni? Hát mi nem!

Hozzávalók 4-6 személyre:
35 dkg szőlő
kb. 30 dkg kész linzertészta
4 darab tojás
4 evőkanál olaj
3 púpozott evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj
1 csipet só
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A kész linzertésztát kicsomagoljuk, keresztbe kettévágjuk, majd egy kisebb méretű, magas peremű, kiolajozott sütőtepsit kibélelünk vele. A tészta másik felét kis időre hűtőbe rakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, és külön keverőtálba tesszük a fehérjét és a sárgáját. Egy tojássárgáját félreteszünk a tészta sütés előtti lekenéséhez, a maradék tojássárgáját pedig 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A cukorral kivert tojássárgájához hozzáadjuk a fahéjat. A citrom reszelt héját, a lisztet, a felvert tojásfehérjehab 2/3-át, és az egészet összekeverjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, egy marék szőlőszemet félrerakunk, a többit hozzáadjuk a tojásos-fahéjas-lisztes keverékhez. Az egészet a tésztával kibélelt tepsi aljára öntjük. A félretett tésztával lefedjük a süteményünk tetejét, majd megkenjük tojássárgával a tészta teljes felső felületét. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és rákenjük a maradék tojásfehérjehabot. Ebbe beleszórjuk a megmaradt szőlőszemeket, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg a tészta tetején a hab aranybarna lesz.