Lázár Chef receptjei pite szőlő sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Egy jó pite otthoni meleget árasztó élvezetének ugyan ki tudna ellenállni? Hát mi nem!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4-6 személyre:

35 dkg szőlő
kb. 30 dkg kész linzertészta
4 darab tojás
4 evőkanál olaj
3 púpozott evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet fahéj
1 csipet só

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A kész linzertésztát kicsomagoljuk, keresztbe kettévágjuk, majd egy kisebb méretű, magas peremű, kiolajozott sütőtepsit kibélelünk vele. A tészta másik felét kis időre hűtőbe rakjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, és külön keverőtálba tesszük a fehérjét és a sárgáját. Egy tojássárgáját félreteszünk a tészta sütés előtti lekenéséhez, a maradék tojássárgáját pedig 2 evőkanál cukorral habosra keverjük. A fehérjéket a maradék cukorral és pici sóval kemény habbá verjük. A cukorral kivert tojássárgájához hozzáadjuk a fahéjat. A citrom reszelt héját, a lisztet, a felvert tojásfehérjehab 2/3-át, és az egészet összekeverjük. A szőlőszemeket félbevágjuk, kimagozzuk, egy marék szőlőszemet félrerakunk, a többit hozzáadjuk a tojásos-fahéjas-lisztes keverékhez. Az egészet a tésztával kibélelt tepsi aljára öntjük. A félretett tésztával lefedjük a süteményünk tetejét, majd megkenjük tojássárgával a tészta teljes felső felületét. 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, és rákenjük a maradék tojásfehérjehabot. Ebbe beleszórjuk a megmaradt szőlőszemeket, és visszatéve a sütőbe addig sütjük, amíg a tészta tetején a hab aranybarna lesz.

Extra tippünk

Ha nem készen vesszük a tésztát, akkor morzsoljunk el 30 dkg lisztet és 10 dkg cukrot 20 dkg vajjal, majd egy tojássárgájával gyúrjunk omlós tésztává.
Piknikezz szabadon - főtt-sült marhaszegy hidegen http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-fott-sult-marhaszegy-hidegen-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefÍme egy sötét élvezet: mazsolás marhaszelet bormártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-mazsolas-marhaszelet-bormartassal-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefŐszi ízek szimfóniája: süss sütőtökös almás csirkéthttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140912-lazar-chef-a-sutotokos-almas-csirke-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.