Lázár Chef receptjei marhahús Mazsola bormártás sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Ahogy hidegebbre fordul az idő, a gyomrunk vágyni kezd a nehezebb étkekre is - a sötét húst ezúttal édes mazsolával könnyítjük és bormártással bolondítjuk.

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg felsál
3 dl vörösbor
3 dl víz
5 evőkanál napraforgóolaj
2 fej vöröshagyma
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál só

Forrás: Lázár Chef

a mártáshoz:

15 dkg bordó szőlőszem
5 dkg mazsola
1 mokkáskanál mustár
2 evőkanál vaj
1 evőkanál cukor
0,5 dl vízhez 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só

Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés:

A húst sóval, borssal kívülről bedörzsöljük, majd kevés olajon minden oldalát szép pirosra sütjük, beleértve a hús két végét is. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát, felöntjük a vörösborral és a vízzel (vagy szőlőlével, musttal), és fedő alatt 80 percig pároljuk. Ha ugyanezt kuktában tesszük meg, elegendő 30 perc. Miután a hús megpuhult, kivesszük az edényből a hagymával együtt, és a mártás elkészítéséhez a vörösboros léhez adjuk a vajat. Az étkezési keményítőt elkeverjük 0,5 dl hideg vízzel, a léhez öntjük, és besűrítjük vele. Mustárral, cukorral, zúzott fokhagymával és kevés sóval ízesítjük. Az így elkészített mártáshoz adjuk a szőlőszemeket és a mazsolát, egyszer átforraljuk, majd a felszeletelt hússal, főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Extra tippünk

A vörösbort helyettesíthetjük édes fehérborral is, így még különlegesebb ízt érhetünk el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.