Lázár Chef receptjei szőlőmagolaj szőlő sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fürtnyi bordó szőlőszem
1 csomag céklás salátakeverék
10 dkg Pannónia sajt
3 dkg reszelt parmezánsajt
fél citrom leve
1 evőkanál méz
2 darab narancs + 1 darab narancs leve
5 evőkanál szőlőmagolaj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csipet só

Elkészítési idő: 25 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A salátaöntethez egy műanyag keverőtálban összekeverjük a szőlőmagolajat, a mézet, a citromlevet, a narancs kifacsart levét, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott narancsokat, és az egészet hűtőbe téve 15 percig érleljük. Közben a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a szőlőszemeket pedig félbevágjuk és kimagozzuk. A salátakeveréket a sajttal és a kimagozott szőlővel összekeverjük, majd az előhűtött salátaöntettel tálaljuk, tálaláskor pedig reszelt parmezánt szórunk rá.

Extra tippünk:

Aki szereti a füstölt ízt, füstölt sajt hozzáadásával készítse el a salátát. A szőlőmagolaj helyett használhatunk dióolajat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.