Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagyobb fürtnyi bordó szőlőszem
1 csomag céklás salátakeverék
10 dkg Pannónia sajt
3 dkg reszelt parmezánsajt
fél citrom leve
1 evőkanál méz
2 darab narancs + 1 darab narancs leve
5 evőkanál szőlőmagolaj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csipet só

Elkészítési idő: 25 perc

Forrás: Lázár Chef

Elkészítés:

A salátaöntethez egy műanyag keverőtálban összekeverjük a szőlőmagolajat, a mézet, a citromlevet, a narancs kifacsart levét, a borsot és a sót. Hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott narancsokat, és az egészet hűtőbe téve 15 percig érleljük. Közben a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a szőlőszemeket pedig félbevágjuk és kimagozzuk. A salátakeveréket a sajttal és a kimagozott szőlővel összekeverjük, majd az előhűtött salátaöntettel tálaljuk, tálaláskor pedig reszelt parmezánt szórunk rá.

Extra tippünk:
Aki szereti a füstölt ízt, füstölt sajt hozzáadásával készítse el a salátát. A szőlőmagolaj helyett használhatunk dióolajat is.