Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál libazsír
40 dkg lilakáposzta
15 dkg cékla
1,5 dl fehérbor
1 liter víz
fél (tyúk) házias levesalap
1 dl tejszín
1 evőkanál ecet
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál barnacukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál só
a tálaláshoz:
15 dkg sült kolbász
4 szelet pirítós
Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kevés libazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Miután a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott lilakáposztát és a céklát, megsózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral és a vízzel, valamint hozzáadjuk az ecetet és a (tyúk) házias levesalapot, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A megpárolt káposztából kiveszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többit botmixerrel pürésítjük. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt is, amellyel elkeverjük. Párolt káposztával, sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.