Lázár Chef receptjei káposztaleves kolbász sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

2 evőkanál libazsír
40 dkg lilakáposzta
15 dkg cékla
1,5 dl fehérbor
1 liter víz
fél (tyúk) házias levesalap
1 dl tejszín
1 evőkanál ecet
fél fej vöröshagyma
2 evőkanál barnacukor
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 teáskanál só

a tálaláshoz:

15 dkg sült kolbász
4 szelet pirítós

Forrás: Lázár Chef

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát kevés libazsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a barnacukrot. Miután a cukor megolvadt, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott lilakáposztát és a céklát, megsózzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Pár perc pirítás után felöntjük a fehérborral és a vízzel, valamint hozzáadjuk az ecetet és a (tyúk) házias levesalapot, majd fedő alatt 15 percig főzzük. A megpárolt káposztából kiveszünk egy keveset a tálaláshoz, majd a többit botmixerrel pürésítjük. Végezetül hozzáadjuk a tejszínt is, amellyel elkeverjük. Párolt káposztával, sült kolbásszal és pirítóssal tálaljuk.

Extra tippünk

A káposztának a szép színe főzés vagy párolás hatására mindig megfakul, de nem kell megijedni, mert az ecet nemcsak pikánssá teszi az ételt, de élénk színét is visszaadja.
Fehérboros, mustáros marharagu fokhagymás spagettivelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141004-lazar-chef-a-feherboros-mustaros-marharagu-fokhagymas-spagettivel-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár Chef--Ízletes és egészséges: így készül a halfilé sörtésztábanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20141003-lazar-chef-a-halfile-sortesztaban-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoMustban érlelt húsgolyók petrezselymes krumplivalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140922-lazar-chef-a-mustban-erlelt-husgolyok-petrezselymes-krumplival-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.Lázár ChefOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.