Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
fél dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 teáskanál ecet
1 evőkanál cukor
5 evőkanál étolaj
10 dkg zöldborsó
1 cikk zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tárkonylevél
1 csomag friss petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csapott evőkanál só

a csirkemájas galuskákhoz:

10 dkg csirkemáj
1 tojás sárgája
1 evőkanál búzadara
1 csomag apróra vágott petrezselyem
1 mokkáskanál só

Forrás: Lázár Chef



Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:

A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, a zellert, póréhagymát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a tárkonylevelet és a petrezselyemet finomra vágjuk. Nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a póréhagymát. Hozzáadjuk az előkészített csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a száraz fehérbort és fedő alatt 5 percig főzzük. Ezután beletesszük a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet és a tárkonylevelet. Hozzáadunk pici sót, cukrot és pár csepp ecetet. Kézimixer segítségével leturmixoljuk, majd félretesszük. Elkészítjük a csirkemájas galuskákat: a csirkemájat pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókkal és 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután 2 evőkanál segítségével forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, 3-4 percig főzzük, majd leszűrve a krémlevessel együtt forrón tálaljuk.

Extra tippünk:
A csirkemájat mindig gondosan nézzük át, hogy nem tartalmaz-e zöld epés részeket, mert attól nagyon keserű lehet a galuskánk - ha látunk ilyet, vágjuk jól körbe, és távolítsuk el.