Lázár Chef receptjei csirkehús krémleves sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg csirkemellfilé
fél dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 teáskanál ecet
1 evőkanál cukor
5 evőkanál étolaj
10 dkg zöldborsó
1 cikk zeller
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
8 dkg póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag tárkonylevél
1 csomag friss petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csapott evőkanál só

a csirkemájas galuskákhoz:

10 dkg csirkemáj
1 tojás sárgája
1 evőkanál búzadara
1 csomag apróra vágott petrezselyem
1 mokkáskanál só

Forrás: Lázár Chef



Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés:

A csirkemellfilét nagyobb kockákra vágjuk. A megtisztított zöldségeket: a sárgarépát, a zellert, póréhagymát és a petrezselyemgyökeret karikákra, a tárkonylevelet és a petrezselyemet finomra vágjuk. Nagyobb lábasban felhevítjük az étolajat, és megpirítjuk benne a póréhagymát. Hozzáadjuk az előkészített csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a száraz fehérbort és fedő alatt 5 percig főzzük. Ezután beletesszük a zöldségeket, felengedjük 2 l vízzel és tovább főzzük. Amikor a zöldségek és a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt, az apróra vágott petrezselymet és a tárkonylevelet. Hozzáadunk pici sót, cukrot és pár csepp ecetet. Kézimixer segítségével leturmixoljuk, majd félretesszük. Elkészítjük a csirkemájas galuskákat: a csirkemájat pürésítjük, majd összekeverjük a hozzávalókkal és 15 percig hűtőben pihentetjük. Ezután 2 evőkanál segítségével forró, sós vízbe galuskákat szaggatunk, 3-4 percig főzzük, majd leszűrve a krémlevessel együtt forrón tálaljuk.

Extra tippünk:

A csirkemájat mindig gondosan nézzük át, hogy nem tartalmaz-e zöld epés részeket, mert attól nagyon keserű lehet a galuskánk - ha látunk ilyet, vágjuk jól körbe, és távolítsuk el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.