testen kívüli élmény élet a halál után Müller Péter heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 135. rész.

Sem rokona, sem ismerőse
Nem vagyok senkinek
(...)
Vagyok, mint minden ember: fenség,
Észak-fok, titok, idegenség,
Lidérces, messze fény (...)

Ezt a néhány szép sort Ady Endre írta. Azt mondtam a két héttel ezelőtti útravalóban, hogy "az ember gyökerei nem lent a földben, hanem fönt, az égben vannak. Az igazi gyökered nem az apukád, az anyukád, nem a családod, amelyben születtél... A gyökered a jövődben van... az égben."

Sokan felháborodtak. "Hogyan?! Hát nem az apám, az anyám? Nem a nagyanyám, a dédanyám? Nem a családom az én igazi gyökerem?"

Forrás: Thinkstock

Bizony, kedves barátaim, az ember test és lélek. A testünk anyagi gyökerei valóban a szüleinkben, a családunkban, őseink végtelen genetikus múltjában van. De a Lelket nem az apukánk és anyukánk adja. Az a magas világból ered és örök. Minden ember fenség!

Ezt akkor éltem át, amikor 1956-ban átestem egy halálélményen. Kiléptem a testemből - s mégis voltam. Nem mint az anyukám fia. Nem is úgy, mint a szerelmesem társa - hanem mint önmagam, aki sajnálkozás nélkül lépett ki vérző testéből, otthagyva az utca kövén minden genetikus, családi és ősi múltjával együtt. Voltam. Én voltam! De nem tartoztam már ahhoz a földi sorstörténethez, amelynek mélységes földi gyökerei voltak.

Fent volt a gyökerem! A fényben - ahová igyekeztem. A lelkünk - bár a születésekor magára ölti a testi emlékezet számtalan örökségét -, de ő maga magasról jött. És ha otthagyja földi testét, egy holtat hagy maga után, s ő megy tovább. A testet és a testi gyökereket a Lélek élteti. Aki föntről való. Én ezt megtapasztaltam.

Ehhez a tapasztaláshoz nem kell meghalni - elég, ha egy bensőséges pillanatodban ráébredsz. És akkor, minden végtelen szereteten túl, melyet szüleiddel kapcsolatban érzel, nem leszel többé érzelemfüggő. Szabad leszel. Következő könyvemben sok szó esik majd erről. Örüljetek a nyárnak, ha néha viharos is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.