Müller Péter: "Önmagát eláruló embernek nem szabad magunkat odaadni"

Forrás: Thinkstock -
Aranyanyu2014 Müller Péter odaadás Aranyanyu 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A női szeretet legnagyobb értéke, hogy képes önmagát teljesen odaadni. A női bölcsesség értéke pedig az, hogy tudja, kinek szabad és érdemes magát odaadni... és kinek nem!

A két érték csakis együtt érvényes! Önmagában, minősítés nélkül az odaadás értéktelen, ne feledd!
A hitványnak, az aljasnak, a sötétnek, a lefelé húzónak, az önmagát eláruló embernek nem szabad magunkat odaadni. Soha.

Az igazi női odaadásban hatalmas erő van. Világteremtő, világmegtartó erő! De sajnos az ostoba odaadásban is, mely táplálja a rosszat, az aljasat, a világban lévő sötétséget. És nagyobb bajt tud csinálni néha, mint az önzés. Egy érett lelkű nő még a testét sem adja oda bárkinek. A lelkéről nem is szólva. Az odaadásnak csakis akkor van értelme, ha az növeli önmagunk és mások értékét. Ha "felfelé" történik. Ha az élet gazdagodik általa. És megmenekül... És megszépül. És megnemesedik... Ő is... Én is...

Forrás: Thinkstock

Az odaadó női szeretet legfőbb kérdése: "Kinek adom oda magam... És minek?” Bölcsesség nélkül minden tett értéktelen! Ezt ne feledd! Sőt, káros és veszedelmes. Az odaadás főképp.

Az igazi szeretetben együtt működik a szív érzése az értelem tisztánlátásával. Ne haragudj, hogy erről ilyen komolyan írok, de sok nővel találkoztam, akik a szolgalelkűséget összetévesztették az odaadással. És odaadták magukat a "szeretem, akármilyen vacak" nevében, bármilyen méltatlan embernek. Az érzelmi kiszolgáltatottság nem szeretet.

Az függés és gyengeség. Az nem szeretet, ha odaadó vagyok valaki olyannak, akiről tudom, hogy nem a jót szolgálja. Se bennem, sem magában, sem a világban. Nemcsak az eszed lehet szívtelen - de a szíved is lehet esztelen. Vigyázz!

Van olyan pedagógus, aki meghatározó az életedben? Vagy a gyermekedében? Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Most még jelölheted őt ITT a Richter Aranyanyu Díjra!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.