Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 159. rész.

Tükörbe nézni mindig kockázatos dolog. Más képet őrzöl magadban, mint amit látsz. De a tükörképeden minden rajta van. Az is, amit nem szeretsz magadban.

Mindig csodáltam a színészeket, akik minden nap nézik magukat az öltöző tükrében. És látják benne azt, akik - és azt, akik lenni szeretnének. De a kiindulás mindig a valóság.

Forrás: Thinkstock

Ha szépek akarnak lenni, tudniuk kell, hol csúnyák. Ha fiatalabbak, hol tűnnek öregnek. Ha meg kell öregedniük, látni kell, hol fiatalok még. Gyáva arcot bátorrá lehet festeni. Ostobát kissé értelmesebbé. Nőietlen szájat vastagítani lehet.

És a bokszolók is tükör előtt gyakorolnak. Ott látják, hol állnak hibásan, hol pontatlanok, hol védtelenek, hol tudják kihasználni, megütni, legyőzni őket. Ne félj a tükrödtől. És ne félj az illúziótlan önismerettől. Tudom, hogy nem az vagy még, akit a tükörben látsz - de ez a kiinduló pontod. Ez a valóságod.

Istent csak akkor pillanthatod meg, lelked mélyén, ha az embert, aki vagy, alaposan megismered. És először tanújává válsz önmagadnak.