Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 179. rész.

Amíg nem találod meg lelked centrumát, és nem mondod ki, hogy az én vezérem bensőmből vezérel, addig a külső hatások áldozata leszel.

Forrás: Thinkstock

Ezt a benső vezért úgy hívják a biológiában, hogy immunitás. Ott is nehezen találjuk. És ezért nem tudjuk, hogy a fertőző betegségeket nem kapjuk, hanem vesszük. A körzeti orvosra százan köhögnek, mégsem lesz beteg, mert benső vezére van.

És ez így van az életed minden területén. Belül van a vezéred!

Fontos tudni róla, és átadni neki lelked-sorsod irányítását, mert mérgezett világban élsz. Ha függsz tőle, megfertőz. Gyengévé, szorongóvá, boldogtalanná tesz. Egy járvány veszedelme semmi ahhoz képest, ami ma a világban van. A légkör mérgezett, teli önzéssel, félelemmel, gátlástalansággal, szeretetlenséggel. De ha benned kigyullad a fény: világosságban leszel. És meglátod, hogy körülötted sem lesz annyira sötét.

Bízz magadban! Légy önmagad jó barátja, mestere, orvosa és erőforrása. Fontos, hogy tudd: ez a benső vezéred nagyon erős! Atomerő van lelked magjában. Száz életre elegendő energia! Fedezd föl! És élj vele!

Én, ha bajban vagyok, azonnal a vezéremhez menekülök. Ha rátalálok magamban: megszűnik a baj. Tudod, mikor fedeztem fel magamban? Amikor pici koromban megtanultam állni, járni. Senki sem tanított. Pedig milyen nehéz és veszélyes volt! Magamat tanítottam. Most is erre van szükség. „Kelj fel, és járj!”