Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 204. rész.

Nem tudom, tapasztaltad-e már: a rossz szex és a rossz beszélgetés mögött mély rokonság van. Ott maradsz utána üresen, fáradtan, kihasználva.

Minden találkozás: esély. Adni akarok, és kapni is, egyszerre. Más szóval szeretni. Szeretni testtel, csókkal, lélekkel, érzéssel, gondolattal – egész lényemmel. 

Forrás: Thinkstock

És ha nem sikerül, az minden síkon a szeretet csődje. Ezt a csődöt éppúgy átélhetem testileg, lelkileg, mint szellemileg is. Ha valaki nem hallgat meg, nem érdekli, mi van velem, mi bánt, ha nem érdekli, hogy mi fáj nekem, s mi az örömöm, csak mondja, mondja a magáét, és csupán azt akarja egy beszélgetésben, hogy „neki jó legyen”, 

az olyan, mint a rossz szex vagy az önkielégítés. 

Testünk, lelkünk és szellemünk csak létszintben és rezgésszámban különbözik, de az élmények nagyon hasonlóak. Minden művész tudja, hogy az alkotás élménye nemcsak hasonlít, de rokon a szeretkezés érzéki önfeledtségével. Mindkettő: teremtés. És bárkivel bensőséges kapcsolatot létesíteni azt jelenti, hogy befogadom magamba, és átadom magamat neki. A nem üres, tehát tartalmas és valódi emberi kapcsolatok így működnek.