Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 205. rész.

Kevés olyan ember van a világon, akivel együtt meg tudnék öregedni. Lehet, hogy csak egy. Néha még egy se. Ezért ritka a jó házasság. 

Van valami, ami több mint szerelem! És több mint szeretet! Az igazán nagy kapcsolatokra, amit mindannyian keresünk, már nincs emberi szó. Nagyon-nagyon belülről, a „szívem szemével” kell látni a másik szívét, hogy felismerjem: sorsom van veled! 

Forrás: Thinkstock

Ez a „szív szeme” nem a múló időben, hanem az időtlenségben lát. 

Fiatal, hamvas lányban meglátja az öreg nénit. És az öreg néniben meglátja a fiatal, hamvas lányt. Olyan helyről nézi, ahol már nincs idő. És olyasmit lát benne, amin nem fog az idő. A test jelmeze megváltozhat, összegyűrődhet, az arc maszkja megvénülhet, megráncosodhat, de mögötte semmit sem változik az, akit mindig is láttam, látok, és látni fogok benne, és akire azt mondom: „Ő AZ!”