Müller Péter: "Ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás"

Forrás: Thinkstock -
boldogság Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 220. rész. 

A valódi szeretetben szabad vagy. És boldog. És a másik is az. Ha nem, akkor ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás. Ez vonatkozik szerelemre, párkapcsolatra, barátságra, bármilyen szeretetre, mely a másikkal összeköt. Teljesen mindegy, hogy te ragadsz rá, vagy ő ragad rád, ha úgy érzed, hogy hozzá vagy kötve, vagy ő tehozzád, s nem működnek a szárnyaid, akkor ez nem szeretet, hanem kizsákmányolás. Az igazi szeretetben nincs erőszak, nincs függés, nincs önzés. Lehet, hogy te vagy önző, lehet, hogy ő. Lényegében mindegy. Ha nem repülsz a jelenlétében, ha ő nem hagy szabadon repülni, vagy te nem engeded őt, ha úgy érzed, hogy a másik tapad hozzád rád, vagy te tapadsz őrá, tudd, hogy ez a kapcsolat túlélt, vagy sohasem volt igazi.

Ha azt kérdezed, igazi szeret köt-e össze egy másik emberrel, kérdezd meg magadtól: „Mennyire vagyok szabad ebben a kapcsolatban?" Forrás: Thinkstock

Ha egy igazi barátodat csak egyszer látod egy évben, akkor is igaz barát. És ha egy másikkal naponta találkozol, de nem vagy a jelenlétében önfeledt és szabad, nem igaz a barátod.

Szeretetet és kizsákmányolás nem fér össze.

Müller Péter: „Az igazi férfinak egy nő nem csupán a szeretője”http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160222-muller-peter-heti-bolcsessegeben-arrol-mesel-mit-jelent-egy-ferfi-szamara-egy-no.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 219. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Találkozik-e valaha a vallás és a tudomány?"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160218-muller-peter-a-vallas-es-a-tudomany-kapcsolatarol-ir.htmlCsodálatos korban élünk. A tudomány sorban igazolja az ősi bölcsesség igazságait. A legmodernebb találkozik a legrégibbel. Én a Jóskönyv írása során döbbenten rá, hogy az ötezer éves Ji King, a Változások Könyve tartalmazza a genetika és a számítástechnika alapjait...Müller PéterMüller Péter: "Aki önmagát legyőzte, azt nem lehet legyőzni"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160215-muller-peter-heti-bolcsessegeben-a-belso-erorol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 218. rész. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: Szerelemgyerekekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-havi-legmegosztobb-temaja-a-szerelem-a-fiatalkori-orultseg-es-a-bolcsesseg.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: "El kell hitetni magunkkal, hogy nem bennünk van a hiba"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160125-muller-peter-heti-bolcsessege-az-igazsagrol-onbecsulesrol-onvedelemrol-bolondsagrol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 215. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Ha választanod kell, kivel éld le az életed, a NAGY Ő-vel, vagy a kis Te-vel, válaszd az utóbbit"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151215-muller-peter-arrol-mesel-hogy-a-nagy-o-helyett-inkabb-a-sorstarsad-valaszd-aki-kozelebb-van-hozzad.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 211. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.