Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 228. rész. 

Nem szabad, hogy a múlt a kelleténél jobban nyomasszon bennünket. Az a csodálatos, hogy a múlt átírható, megváltható, és hogy a lelkünk újjászülethet. 

Forrás: Dreamstime

Sokan nem tudnak élni ezzel a csodával. Pedig ha az a sok nyomasztó élmény, kín, szenvedés, halál, megalázás, félelem, amit átéltünk, az a rengeteg baj, amit magunknak okoztunk, vagy mások, akár a szüleink is, nem lenne elfeledhető, és nem nyílna alkalom egy új életre, az emberi élet már régen megszűnt volna a Földön. 

A sejtjeid is újjászületnek, s a lelked is, szüntelenül: valaminek mindig vége van, s az új azonnal elkezdődik. 

Öt év után még az adóhivatal sem kötelez a számláid megőrzésére. És a bánatot, a gyászt és a gyermekkori vagy a mélymúltadból hozott bármilyen nyomasztó emlékedet sem vagy köteles őrizgetni, és vele a jelenedet folyamatosan mérgezni. 

Megbocsátás és elbocsátás ugyanaz: elengedni valamit, ami már túlélt, és nincs szükséged rá. Minden pillanat: egy ajtó becsukása, és egy másik kinyitása. Ezt azoknak mondom, akik megértek már erre a tapasztalatra. A többiek majd megérnek rá.