Müller Péter: „Ezért kevés a jó házasság, és ezért olyan törékeny”

Forrás: Dreamstime -
bölcsesség házasság őszinteség Müller Péter kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 242. rész.
Forrás: Dreamstime

Lényegében ez a jó házasság titka. Ha nem erre épül, lehetnek szép korszakai, lehet benne szerelem, testi öröm, ölelés, jöhetnek még gyerekek is, de ha hozzáférhetetlenek maradunk egymás számára, a házasság megbukik. Hosszú ideig nem lehet valakivel élni, akivel nem igazságviszonyban vagyok. Nem lehet mellette megöregedni.

A szeretetben sok gyengédség és jóság és öröm lehet, még illúziók is, de ha igazi a szeretet, akkor kérlelhetetlen.

Mindent megtudunk egymásról, amit mások elől, sokszor még önmagunk elől is eldugunk. Ezért kevés a jó házasság, és ezért olyan törékeny. Másfajta társadalmi kapcsolatokban lehet hazugságban élni. A többi embernek mást mondok, mint otthon: az élet színjátékába ez belefér. De mi ezt nem tehetjük meg, mert túl közel élünk egymáshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.