Müller Péter: "Egy-egy pillanatig tart, de az emléke örökké él benned"

boldogság bölcsesség öröm Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 250. rész.

Ez csak az igazi boldogságra vonatkozik. Az ugyanis nem ismeri az időt. Ha már bejön a zavaró gondolat, „Jaj, csak el ne múljon!” – már nem boldog vagy, hanem aggodalmas. Az időtlenség örökkévalóságot jelent. Ilyen értelemben nem földi állapot. Ha boldog vagy, nincs hová sietni, mert éppen megérkeztél. Nincs hová menni. Hazaértél.

Forrás: Dreamstime

Ott vagy, ahová mindig vágytál.

Ettől minden más hely rosszabb hely. Ez egy nagyon ritka állapot. Egy-egy pillanatig tart, de az emléke örökké él benned. Az, hogy mitől vagy boldog, nem lehet megmondani. Mert nem kell hozzá semmi. Ha valaki válaszolni tud a mitől kérdésére, már nem boldog, csak örül. Ez már egy rázós, fönt-lent érzés, és ebben már ott van a „mitől”.

A boldogságban nincs, mert ez a léleknek és életnek az alaphangja. Meditációban átélhető. Véletlenül is. Más karjában is, de ehhez nagyon kell szeretni. És kölcsönösen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.