Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 250. rész.

Ha valakivel boldog vagy, biztos, hogy elkésel mindenhonnan. Azt se tudod, hol az órád. 

Ez csak az igazi boldogságra vonatkozik. Az ugyanis nem ismeri az időt. Ha már bejön a zavaró gondolat, „Jaj, csak el ne múljon!” – már nem boldog vagy, hanem aggodalmas. Az időtlenség örökkévalóságot jelent. Ilyen értelemben nem földi állapot. Ha boldog vagy, nincs hová sietni, mert éppen megérkeztél. Nincs hová menni. Hazaértél. 

Forrás: Dreamstime

Ott vagy, ahová mindig vágytál. 

Ettől minden más hely rosszabb hely. Ez egy nagyon ritka állapot. Egy-egy pillanatig tart, de az emléke örökké él benned. Az, hogy mitől vagy boldog, nem lehet megmondani. Mert nem kell hozzá semmi. Ha valaki válaszolni tud a mitől kérdésére, már nem boldog, csak örül. Ez már egy rázós, fönt-lent érzés, és ebben már ott van a „mitől”. 

A boldogságban nincs, mert ez a léleknek és életnek az alaphangja. Meditációban átélhető. Véletlenül is. Más karjában is, de ehhez nagyon kell szeretni. És kölcsönösen.