Müller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek a legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. 

Azt írod: 

Nem is az a baj, hogy gyakran részeg, hanem az, hogy ilyenkor egy másik ember lesz.” 

„Milyen az a másik ember? – kérdezem. – Durva?” 

„Néha durva is. Nem is az a baj. Hanem az, hogy ezt a másik embert én nem szeretem.” 

„Nem is az a baj, hogy gyakran részeg, hanem az, hogy ilyenkor egy másik ember lesz”Forrás: Thinkstock

Nagy titok ez. Mert ez akkor is így van, ha a másik nem iszik. Sok ember lakik benne. Ahogy benned is. Sok énünk van. Amikor elvett feleségül, ezt nem tudtad. Az oltár előtt csak a két főszereplő csókolja meg egymást. De mögöttük ott vannak még sokan, egy egész társulat, s ahogy múlik az idő, felbukkan a párodban egy olyan „én”, akit már nem szeretsz. Idővel mindannyian megváltozunk. Érdemes végignézni a régi fotókat: mennyi arcunk volt! A hosszú párkapcsolat titka minden esetben a másik felbukkanó új arcának a szeretetét jelenti. Az együtt öregedés együtt változást is jelent. Nemcsak testünk, a lelkünk is változik. És mégis!... 

Van VALAKI, aki megmarad! Ha ezt a VALAKIT látod a másikban, és ő benned, akkor ez igazi szeretet. 

„A hosszú párkapcsolat titka minden esetben a másik felbukkanó új arcának a szeretetét jelenti”Forrás: Thinkstock

Messze több, mint egy érzés. Több mint szerelem. Ez sorskapcsolat. A legjobb barátom az óvodában ismerte meg a párját. Most volt az aranylakodalmuk. És elmesélik egymásról, hány énjük volt már! Köztük az egyik piás volt! De hol van az már! Megszenvedték uralmát, mindketten, s rég túl vannak rajta. Meglátták egymásban a VALAKIT, s ez túlsegítette őket a válságon. Ez győzte le a férfi már-már beteges szenvedélyét: áldozatot hozott a VALAKIÉRT. 

Neked is azt válaszolom: ha látod benne a VALAKIT, és ő is látja benned, akkor tarts ki mellette. Ha nem, és nem bírod, hagyd ott, mert vagy te nem szereted már, vagy ő nem szeret téged igazán. Különben nem inna. A szenvedélybetegségek mögött mindig látni lehet a szeretethiányt.