Müller Péter: "Azt várom, hogy úgy szeressenek, ahogy én szeretek"

Forrás: Thinkstock -
házasság Müller Péter szeretet szerelem corleonis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 272. rész.
A két szeretet intenzitása nem egyforma Forrás: Thinkstock

Ezt a hatalmas, eszményi igazságot a világ egyik legnagyobb írója, Tolsztoj írta a menyasszonyának. Elvette. Sok gyereket szült neki. Leélte vele szinte az egész életét. Aztán a végén elmenekült tőle. Mert rájött arra, hogy ő nem tud szeretni. Senkit. Őt rettenetesen szerették. De ezt egy idő után nem tudta már viszonozni. És árkon-bokron menekült. Feleségétől, gyerekeitől is. De ez egy végletes eset.

Általában a két szeretet intenzitása nem egyforma.

Jó lenne, ha így lenne, de nem így van. Vannak sokan, akikben a szeretet lángja gyengébb intenzitással ég. Attól az még elég jó házasság lehet. Az erősebb láng átöleli a gyengébbet, és ketten együtt már elégséges fényburokban vannak. A baj ott van, amikor az ember a saját lángjának tartósságát nem érzi. Könnyen lángol, nagy szenvedéllyel lobog, aztán elalszik tüze. Itt van a baj! Amikor a lángnak nincs tartóssága. Vagy más szóval: a szeretetnek nincs minősége. Ereje van – de minősége nincs. Biblikus hasonlattal: nincs elég olaj a lámpában. És ettől könnyen ellobban a láng, és elmúlik. Látod, ezt még egy zseni is csak élete végén tudta meg.
Sok egyszerű ember pedig már az elején tudja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.