Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 316. rész.

Szerelmes lettél? Vigyázz! Ez a legnagyobb háborúság! Egyszerre hódítás és odaadás, teljes hatalom, és teljes erőtlenség! Élet-halál harc!... S ezért minden taktika megengedett!... Győzve veszteni: ez a beteljesülés.

,,Szerelmes lettél? Vigyázz! Ez a legnagyobb háborúság! Egyszerre hódítás és odaadás, teljes hatalom, és teljes erőtlenség! Élet-halál harc!"Forrás: Shutterstock

És ez nemcsak a lélek, hanem a test csatája is. Add oda magad, de ha könnyen adod, nem is kellesz már annyira. Ne légy könnyű zsákmány, még ha szeretnél is az lenni. Tudd, és éreztesd, hogy akit kívánnak és szeretnek benned, az elérhetetlen. Beljebb van, mint akit le tudnak győzni. Ez a titok, mely a szerelemet életben tartja és tüzeli. Hogy enyém vagy és mégsem vagy az enyém! De van egy veszélyes pillanat, amikor megszűnik a harc, és eggyé válnak az ellenfelek. Úgy hívják: gyönyör. Itt már nem tudsz vigyázni magadra. Itt már nem csak vagy. Ő sem. Itt már csak a gyönyör van! A baj az, hogy ez csak egy időtlennek tűnő pillanat... A gyönyör az örök tűz szikrája. Egy villanás... és a harc folyik tovább.