Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 336. rész.

Aki szeretetre vágyik, ismerőst keres. Ki az? Rejtély. De ha vele vagyok, nem érzem magam egyedül.

Ez a valódi szeretet biztos jele. Nem érzem magam mellette egyedül. Ez így van mindenfajta szeretetnél, barátságnál, még a szerelemnél is. De mást mondok! Csak azt a kutyát vedd magadhoz, aki ha melletted van, nem vagy egyedül. Vannak „idegen" kutyák is. Nem azért, mert másé, hanem mert nincs meg az a titokzatos vonzás, hogy „ismerem".

Ez a valódi szeretet biztos jele. Nem érzem magam mellette egyedülForrás: Shutterstock

Ha ismerem, meleg van körülötte. Néha szólok hozzá, s azt érzem, ő is hozzám. Tudom, mit érez, mit gondol. Mert ismerem.

Néha pedig még az embereknél is azt érzem, hogy hiába kedves, okos, hiába szeretek vele beszélgetni, sőt, hiába szeret engem – ha én nem szeretem őt, idegen marad, minden jó szándékom ellenére. Nem tudom, miért van ez. Ezt a „nem ismerős" érzést az idő sem gyógyítja. Mert később is csak megszokás lesz belőle és nem szeretet.