Müller Péter: "Ez a valódi szeretet biztos jele"

Forrás: Shutterstock -
bölcsesség ismerős Müller Péter szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 336. rész.

Ez a valódi szeretet biztos jele. Nem érzem magam mellette egyedül. Ez így van mindenfajta szeretetnél, barátságnál, még a szerelemnél is. De mást mondok! Csak azt a kutyát vedd magadhoz, aki ha melletted van, nem vagy egyedül. Vannak „idegen" kutyák is. Nem azért, mert másé, hanem mert nincs meg az a titokzatos vonzás, hogy „ismerem".

Ez a valódi szeretet biztos jele. Nem érzem magam mellette egyedül Forrás: Shutterstock

Ha ismerem, meleg van körülötte. Néha szólok hozzá, s azt érzem, ő is hozzám. Tudom, mit érez, mit gondol. Mert ismerem.

Néha pedig még az embereknél is azt érzem, hogy hiába kedves, okos, hiába szeretek vele beszélgetni, sőt, hiába szeret engem – ha én nem szeretem őt, idegen marad, minden jó szándékom ellenére. Nem tudom, miért van ez. Ezt a „nem ismerős" érzést az idő sem gyógyítja. Mert később is csak megszokás lesz belőle és nem szeretet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.