Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 344. rész.

Minden igazságoddal szemben van egy másik igazság: épp az ellenkezője! Aki ezt nem tudja, az vagy fanatikus, vagy nagyon ostoba.

Isten, amikor megteremtette a világot, megteremtette azt is, akinek nem tetszett az egész. Aki minden „Igenre”, azt mondta, hogy „Nem!” Ő volt a főangyala, Lucifer, a tagadás, az Ellentét szelleme. Bölcs volt az Isten, mert tudta, hogy minden csakis az ellentétével együtt működik.

Minden igazságoddal szemben van egy másik igazság: épp az ellenkezője!Forrás: Shutterstock

Nagy írók és nagy tudósok legnagyobb bírálói: önmaguk voltak. Nem féltek saját nézetükkel ellenkezni, és bátran maguk ellen gondolkozni. Nagy merészség kell kimondani azt, hogy nincs igazam!

Napóleon úgy lett zseniális hadvezér, hogy sokáig maga ellen sakkozott. Sok partit elvesztett, amíg megtanult végül nyerni is. Ha párkapcsolatban élsz, ne sértődj meg, ha a párod néha azt mondja: hülye vagy. Gondolkozz el rajta! Hátha jót akar! Ha szeret: biztosan...