A körülöttünk lévő tárgyaknak, de még az otthonunknak is megvan a maga rezgésszintje. Az, hogy érdemes kitisztítani magunk körül a teret, vagy ha vannak esetleg otthon természetes kristályaink, őket is érdemes időnként megtisztítani, ezekről, valószínűleg nem először hallotok. De egy szeretett barátnőmnek hála, testközelből tapasztalhattam meg, hogy egy tárgy nem csak a tiszta, pozitív energiát képes hordozni.

Azzal, hogy a közelünkben tartunk egy negatív energiákkal telített tárgyat, sajnos mi magunk is egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkat, csak többnyire nem tudatosodik bennünk, hogy bizony, egy aprócska tárgy lehet a ludas.

Azzal, hogy a közelünkben tartunk egy negatív energiákkal telített tárgyat, sajnos mi magunk is egyre rosszabbul fogjuk érezni magunkatForrás: Thinkstock

Miután elvégeztem a Spirituális Választerápia tanfolyamot, barátnőm, B. az elsők között jött el hozzám, azzal a céllal, hogy végezzünk el neki egy jó alapos tisztítást, mert úgy érezte, nem találja a helyét.

Ezt a kifejezést ezúttal szó szerint kell érteni. B. az utóbbi időben egyre kevésbé érezte jól magát a fővárosban. Eredetileg egy vidéki nagyvárosban született, szeretett szülei még mindig ott éltek, sőt, a testvére is úgy döntött, hogy pár év budapesti „kiruccanás" után, mégis inkább visszatér a szülővárosába, és ott telepedett le. Őszintén csodálkoztam, mivel ennél sokkal határozottabb személyiségnek ismertem meg, aki ráadásul pörgős életet élt (megszámolni sem tudom, hányszor buliztuk át együtt a pesti éjszakát), és a munkahelyén is szépen, fokozatosan lépegetett előre a ranglétrán.

Most mégis, szinte a kétségbeesés határán állt, nem tudott dűlőre jutni, mert életében először úgy érezte, hogy vissza kell térnie a vidéki nagyvárosba, miután itt, az „új" helyen (ahol már lassan 10 éve élt) egyre rosszabbul érzi magát. Ez a gond beárnyékolta a boldog pillanatait is, semmit sem élvezett igazán, és ez így volt már legalább egy hónapja. Iránymutatást kértünk hát a Felsőbb Énjétől, mutassa meg az ingán keresztül, mi szolgálná a Legfőbb Jót: ha maradna Budapesten, vagy ha felszámolná eddigi, felnőtt-életét, és visszatérne a gyökereihez.

Iránymutatást kértünk hát a Felsőbb Énjétől, mutassa meg az ingán keresztül, mi szolgálná a Legfőbb JótForrás: Thinkstock

Először a maradásra kérdeztünk rá. Majd a hazaköltözésre. Azonban az inga mindkettőre ugyanazt mutatta, azt, hogy teljesen mindegy, hogy hol él, dolgozik és alapít családot, semmi jelentősége a helyszínnek. Nem igazán értettük.

Túl nagy volt B-ben a feszültség, úgy érezte, döntenie kéne, és hogy egyre erősebben vágyódik vissza, a gyökereihez, miközben szíve szerint nem menne innen sehova. Különös, állandó frusztrációt okozott benne ez a téma. Próbáltam hát máshogy kideríteni, mi okozhatja ezt a dilemmát. Végül csak ennyit kértem: mutassátok meg, ha tudjátok, a Spirituális Választerápia táblázatainak segítségével, hogy mi a feszültség valódi oka!

Már lendült is az inga a kezemben, gyorsan, határozottan, pontosan. Olyan, ritkán használt táblázatra vitt, amely a különböző színeket is magába foglalta. Gyors lapozás. Amint a táblázat közepére tettem az ingát, az egyetlen, egyértelmű mozdulattal rántotta a kezemet egy konkrét cikkely irányába. Ezt mutatta: Arany. Mire B. ránézett a kezére, hirtelen felsikoltott, és azonnal letépte a jobb kezéről a gyűrűt, melyet viselt.

Riadtan néztünk egymásra.
"Mi történt?" – kérdeztem.
"Tűzforróvá vált a gyűrű, szinte megégette az ujjam, le kellett dobnom."
"Kitől van ez a gyűrű?"
"A nagymamám eljegyzési gyűrűje volt. Szegény mamának el kellett költöznie otthonról, mert másik faluba ment férjhez. Élete végéig cipelte a terhet magában, és rágta a férje fülét, hogy költözzenek inkább vissza az ő szülőfalujába, de a papa hajthatatlan volt. Ezzel a szorongással élte le az életét. A gyűrűt egy hónapja kaptam, édesanyám nekem adta. Én pedig örömmel viseltem, mert nagyon szerettem a mamát."

,,Tűzforróvá vált a gyűrű, szinte megégette az ujjam, le kellett dobnom"Forrás: ThinkstockA tárgyak átveszik a tulajdonosuk érzelmeit és azok rezgéseit.

Ez a gyűrű megtelt a nagymama szorongásával, fájdalmával, elvágyódásával. Amikor B. a kezére vette, ráadásul a gyűrűs ujjára, ami állítólag egyenesen a szívünkhöz van bekötve (nem véletlen, hogy ezen viseljük a jegygyűrűnket), átragadt rá minden alacsony rezgésszintű érzelem, melyet a gyűrű magában hordott. Ezzel „megörökölte" nagymamája szíve fájdalmát is. Végül a gyűrűt és B-t is megtisztítottuk ezektől az érzelmektől, és annak negatív hatásaitól. Ez azon ritka tisztítások egyike volt, melynek hatását azonnal érezte az alany. Megkönnyebbülve ment haza, bár a gyűrűt többé nem vette fel. A „hol lakjak" - dilemmáját azonban mintha elfújta volna a szél, többé fel sem merült benne.

Így okozhat megmagyarázhatatlan rossz érzést, semmiből ránk törő feszültséget egy-egy tárgy.

Érdemes tehát ezt szem előtt tartani, amikor örökül hagyunk majd valamit leszármazottainkra. Talán meg kell próbálni úgy élni, hogy az utánunk itt maradó tárgyaink pozitív érzelmekkel és energiákkal legyenek majd feltöltve, amiből unokáink erőt meríthetnek saját életük során.