Peller Mariann: "Nem hiszek az átkokban"

Forrás: Shutterstock -
Epres Panni ezoterika Peller Mariann Átok Utazás a lelked körül
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Epres Panni volt a legutóbbi vendégem az Utazás a Lelked körül című műsorban. Bár csak másodjára találkoztunk személyesen, nagyon megszerettem Pannit, mert olyan nyugalmat, türelmet, békét, szeretetet és elfogadást áraszt a lénye, mint egy mesebeli tündér. Valójában mindig érzi az ember a vele szemben ülő kisugárzását, veszi a rezgéseit. Panni jó ember, csodaszép a lelke. Nem szeretne senkit bántani, minden tettével, mozdulatával azt sugározza, hogy jól szeretné élni ezt az életet, amely megadatott neki.

Amikor megkérdeztem, hogy miben hisz, jól összefoglalta, amit én magam is érzek ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Azt mondta, amolyan „katyvasz hite" van. Rögtön bólogatni kezdtem, mert én is így vagyok ezzel, és azt hiszem, rajtunk kívül még nagyon sokan gondolkodnak, éreznek így. Erős alapot adott neki az édesapja vallása, és ugyanez jellemző rám is. Az én édesapám nem nagyon gyakorolta a vallását, miután felnőtt, inkább a nagymamámra volt jellemző a rendes templomba járás és az esti imádságok. Tőle tanultam ezeket, és tőle kaptam szenteket ábrázoló kis képeket is, amiket az imakönyvemben őrizgettem. Ez volt az alap.

Mariann-nal nagymamája ismertette meg a vallásosságot Forrás: Shutterstock

Azonban, ha gyerekkoromban megkérdeztem édesapától, hogy hisz-e Istenben, ő inkább azt mondta, hogy önmagában a kemény és kitartó munkában hisz. Ez akkor elszomorított, de ez is formálta a hitemet.

Középiskola vége felé kezdett tágulni a világnézetem, mert akkoriban beszélgettünk az osztálytársaimmal a reinkarnáció lehetőségéről, egészen addig nem is hallottam ilyesmiről. Ösztönösen úgy éreztem, hogy ebben lehet valami. Mostanra meggyőződésem, hogy reinkarnáció van. Hiszem, hogy sokszor kell élnünk, mert rengeteg élethelyzetet csak sok-sok életen keresztül tudunk megtapasztalni, és megtanulni, mit is jelent, ha az ember a fény útján igyekszik járni. Meg kell élnünk az árnyék oldalt is, azt, hogy milyen, amikor a sötét oldalt szolgáljuk. Hiszen ha megtapasztaltuk, milyen másoknak fájdalmat okozni, átkerülünk a másik oldalra, egy következő életünk során nekünk fognak mások fájdalmat okozni. És akkor végre megtapasztaljuk ugyanannak az éremnek mindkét oldalát.

Megtanuljuk, mi jó és mi rossz, és mi az, amit akkor sem követünk el, ha mi magunk előnyhöz jutnánk általa, mert másnak rosszat okozunk vele.

Nem hiszek azonban az átokban. Aki hiszi, hogy egy másik ember átkot szórhat rá, azon könnyebben foghat az átok. Én abban hiszek, hogy ki tudjuk tisztítani (akár mi magunk, nem kell ezért önjelölt boszorkányokhoz fordulnunk) az olyan negatív energiákat, mint egy átok. Hiszem azonban, hogy ha valaki sűrű, sötét, már-már tapintható gyűlölettel viseltetik egy másik ember iránt, és csupa rosszat kíván az illetőnek (szinte megátkozza), az valóban hatással van. Leginkább saját magára. Önmagát mérgezi meg vele. Hiszek a gondolat teremtőerejében is. Ezért azt gondolom, nagyon nem mindegy, kiről vagy miről mi a véleményünk, milyen érzelmi töltettel dúsítjuk a gondolatainkat, mikor az illető vagy a dolog az eszünkbe jut.

"Nem hiszek az átkokban" Forrás: Shutterstock

A feltételnélküli, mindent átölelő és mindent mindennel és mindenkivel összekötő, csodatévő szeretetben. Olyan hatalmas ereje van, hogy aki megtapasztalja, tudja, érzi, ez nem e világi hatalom. Csupán átsugárzik rajtunk, halandó emberi lényeken. De fantasztikus, hogy képes erre, és képessé tesz bennünket is arra, hogy teremtsünk. Ha bármit létre akarunk hozni a fizikai világban, azt legtöbbször szeretettel töltjük meg. Ilyen egy gyermek fogantatása, egy művészi alkotás világra jövetele, vagy bármilyen tárgy, dal, beszéd, előadás, építmény, eszköz, sőt, szolgáltatás születése. Ezért a leginkább úgy szolgálhatjuk a "legfőbb jót" (nem is feltétlenül tudatosan), ha hagyjuk, hogy a szeretet áramoljon át rajtunk, és megnyilvánuljon tetteinken, gesztusainkon keresztül. Elég egy őszinte mosoly vagy érintés is, és átengedted magadon, és az maga tud lenni, a csoda.

Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Epres Pannihttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180412-peller-mariann-vendeged-epres-panni-interju.htmlEpres Pannival beszélgettünk hitről, családról Utazás a lelked körül című tévésorozatomban. Peller Mariann--Peller Mariann a vallási vezetőkről, hittérítőkrőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180405-peller-mariann-blogjaban-a-vallasi-vezetokrol-hitteritokrol-mesel.htmlKülönleges élmény volt számomra a Pokorny Liával való beszélgetés. Már az Utazás a lelked körül első évadába is nagyon szerettem volna meghívni, de akkor sajnos nem sikerült a rengeteg elfoglaltsága miatt. Ma már úgy gondolom, most kellett ennek a találkozásnak létre jönnie. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Pokorny Liahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180405-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-nal-pokorny-lia-a-vendeg-hitrol.htmlEzúttal Pokorny Lia volt a vendégem az Utazás a lelked körül című sorozatban. Peller MariannFotó: M.Schmidt János – OrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Árpa Attilahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180328-arpa-attila-interju-peller-marianntol-az-utazas-a-lelked-korul-cimu-musorban.htmlBár jó érzésem volt, amikor felhívtam Árpa Attilát, hogy meghívjam az Utazás a lelked körül című műsorba, mégis meglepődtem, hogy szívesen eleget tett a meghívásomnak. Peller Mariann--Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Kammerer Zoltánhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180322-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-nal-kammerer-zoltan.htmlEzúttal Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó volt a vendégem az Utazás a lelked körül című műsoromban. Fogadjátok szeretettel! Peller MariannOrigoDióssy Klára kislánya elvesztéséről mesélt http://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20180312-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannal-diossy-klara-kislanya-elveszteserol-meselt.htmlDióssy Klári műsorvezető volt a vendégem az Utazás a lelked körül című műsoromban. Klárinak a lehető legrosszabb dolgot kellett átélni ahhoz, hogy az lehessen, aki ma ő: egy súlyos betegség okán elveszítette négy és fél éves kislányát. Peller Mariann--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.