Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Vásáry André

LifeTv ezoterika interjú Peller Mariann tévé Utazás a lelked körül Vásáry André
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezúttal Vásáry Andrét láttam vendégül Utazás a lelked körül című műsoroban. Fogadjátok szeretettel a vele készült interjút.

Peller Mariann: Hogyan alakult a hited?

Vásáry André: A nagyszüleim vallásosak voltak, én magam is református vallású vagyok. A nagyszüleim szerették volna, hogy a vallás jelen legyen az életemben, az édesapámék oldaláról azonban erre nem volt túl nagy hajlandóság. Így csak tizenhárom éves koromban lettem megkeresztelve. A hit nem a konvencionális formában szerepel az életemben, például nem járok rendszeresen templomba. De ahogy idősödtem, és ahogy alakult az életem, úgy egyértelműen éreztem és érzem, hogy hinni kell. Szinte mindegy is, hogy ki miben hisz: lehet hinni a Jóistenben, az energiában, a fényben, vagy bármiben, de hit nélkül nagyon sivár lenne az élet. Szerintem fontos, hogy higgyünk abban, hogy jól alakulhat az életünk, hogy mi magunk is képesek vagyunk jó irányba változtatni rajta. Ezek az én hitem alapkövei.

PM: Szoktál imádkozni?

VA: Igen, és általában fel is sorolom mindazt, amit az előbb elmondtam, mindegyiket megszólítom: Istent, fényt, energiát, a biztonság kedvéért lefedek mindent. De még nem szűkítettem le egyetlen dologra, vagy névre.

Vásáry André: "Szerintem fontos, hogy higgyünk abban, hogy jól alakulhat az életünk, hogy mi magunk is képesek vagyunk jó irányba változtatni rajta" Fotó: Szabó Gábor/Origo

PM: De hát úgyis az a lényeg, hogy ez mind egy, nem?

VA: De, teljesen mindegy!

PM: Ez a sok név mind egyet takar, ugyanazt, csak hitünk szerint esetleg máshogy nevezzük. Mikor szoktál fohászkodni?

VA: Változó, mert a legapróbb dolgokban is szoktam segítséget kérni. Most például azt kértem, hogy édesapámmal minden a legnagyobb rendben legyen, mert hosszabb útra kellett mennie, és szerettem volna, ha épségben odaér, ahová elindult.

PM: Ha visszatekintesz az eddigi életedre, felfedezel olyan eseményt utólag, amikor sorsszerűen történtek a dolgok?

VA: Ezt sokszor éreztem, ahogy most is azt érzem, hogy fogják a kezem. Most is épp rémisztő változások zajlanak az életemben, mégis úgy érzem, hogy ezek végül jó irányba fordítják az életemet. Csak így tudok hozzáállni. De például a Csillag születik című műsor ilyen volt az életemben. Képzeld, úgy emlékszem, hogy még mielőtt bekerültem volna, megálmodtam, hogy ez lesz az a tévécsatorna és műsor, amellyel új pályára áll a karrierem, akiktől segítséget kapok. És lehet, hogy ez viszont már nagyképűnek hangzik, de azt is tudtam, éreztem, hogy ott leszek a döntőben.

PM: Nem hangzik nagyképűnek, mert az ember bizonyos dolgokat igenis megérez. Én például tudtam, hogy ezt a műsort előbb-utóbb valahogy létre fogom hozni, persze egy csodálatos csapat segítségével! De tudtam, hogy egyszer csinálni fogom.

VA: Igen! És ez olyan jó érzés, mert azt nem tudhatod előre, hogy honnan és mikor jön a segítség, hogy beteljesüljön a dolog. Tényleg hiszem azt, hogy ha valamit mély meggyőződéssel szeretnél, hiszel benne, és természetesen teszel is érte, hogy megvalósuljon, az végül meg is valósul.

PM: Olyan, mintha használnád az agykontroll valamelyik technikáját.

VA: Igen, tanultam agykontrollt, nagyon izgalmasnak találom, és hiszek is benne. De sajnos valahogy nem alakult úgy az életem, hogy rendszeresen, tudatosan alkalmazzam is.

Peller Mariann és Vásáry André Forrás: Peller Mariann

PM: Előfordult veled olyan élmény, amit nem tudtál megmagyarázni?

VA: Igen, egy nagyon kellemes élmény volt. A szüleimnek van egy hétvégi háza, ami egy tó partján áll. Amikor ott vagyok, sétálgatni szoktam, így töltődöm. Egy alkalommal kiültem meditálni az egyik domb tetejére. Ott és akkor volt egy testből kilépéses élményem, amire biztosan megvan a szakszó, de nem ismerem. Akkor úgy éreztem, mintha szabályosan elhagytam volna a testem, és kívülről érzékeltem a testem. Csodálatos volt. Sajnos azóta sem tapasztaltam hasonlót.

Miután André ismerte a műsort, nagyjából tudta, mire számíthat a Gyurkó Kati féle védikus horoszkópelemzés kapcsán.

GYK: Az indiai (védikus) asztrológia rendszerében Skorpió aszcendensed van. Azzal vigasztalom a Skorpiókat, hogy kaptak sok tehetséget: általában jól tudnak bánni az anyagiakkal, erős és jó viszonyuk van a szexualitással. Azért kellhet a vigasz, mert a Skorpió lelkében állandó békétlenség van, valami mindig piszkálja, hogy befelé forduljon, és dolgozzon saját magán. Önismerettel, pszichológiával vagy akár spirituális tanokkal azonban enyhíthető ez a belső feszültség. Neked ráadásul háromszoros a Skorpió jelleged, mert két másik bolygód is ebben a jegyben áll.

VA: Ajaj! Igen, ezt érzem...

GYK: Az a jó ebben, hogy még több képességet, tehetséget és érzékenységet hoztál magaddal a múltból erre az életedre. Sok zenei tehetséget látok a képletedben, ami nyilvánvalóvá válik, ha az ember tudja, mivel foglalkozol. Hozhatsz még jó nyelvérzéket, és ezeket a tudásokat csak fel kell frissítened, könnyedén mennek. Azonban a párkapcsolat terén nagyon sérülékeny lehetsz, mert ez az a terület, amelyen a legtöbbet kell tanulnod. Ez pedig csak úgy megy, ha gyakorol az ember, megéli a nehéz helyzeteket.

VA: Igen, ezt is érzem, sajnos.

Utazás a lelked körül Peller Mariannal minden vasárnap 16:30-tól a LifeTv műsorán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.