Képzeljétek, nemrég egyik barátnőmmel a XII. kerület egyik népszerű bevásárlóközpontjának éttermébe látogattunk, ahol Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek.

A klasszikus ételek mellett olyan ínyencségnek számító, különleges alapanyagokat kóstoltunk meg, mint a házi füstölésű kanadai szalonna, mangalicahús a híres tenyésztőtől, Lackó Róberttől, juharszirup és friss tengeri halak, amik egyébként egyenesen Olaszországból érkeztek. A brunch kifejezés, az angol breakfast és lunch szavak összetétele, ez a reggeli és az ebéd helyetti étkezést jelenti.

Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztekForrás: Marton Adrienn

Az extravagáns séf személyesen is köszöntött bennünket. Anatoli elárulta, hogy bár Kanadában tanulta a szakmát, orosz szülők gyermeke, így jöhetett létre az orosz-amerikai fúzió, amelyet az ételei is remekül tükröznek. 

A menüsort elsősorban friss, organikus és bioalapanyagok jellemezték, és az ízkombinációk harmóniája. Az előételként felszolgált házi készítésű zabkása görög joghurttal nagyon ízletes volt. Izgatottan vártuk a folytatást. Az érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel mindkettőnk elképzeléseit felülmúlta.

Az előétel - házi készítésű zabkása görög joghurttal - után érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel került az asztalraForrás: Marton Adrienn

Ám ami még ezen is túltett, az az érlelthús-válogatás, amely olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbász.

Az érlelthús-válogatás olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbászForrás: Marton Adrienn

Személy szerint imádom az amerikai palacsintát, de eddig még ''csak'' hagyományos módon, juharsziruppal és sós vajjal kóstoltam. Anatoli séf még intenzívebbé tette a sós és édes ízek kombinációját, mivel úgynevezett „pulled pork" (tépett malachús) került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppal.

Anatoli séf még intenzívebbé tette az amerikai palacsinta sós és édes ízének kombinációját: tépett malachús került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppalForrás: Marton Adrienn

Mindenkinek, aki szereti az ínyencségeket és a friss alapanyagokat rendhagyó tálalásban, megfűszerezve egy hihetetlenül kreatív séf kedvességével és tehetségével, akkor annak bátran ajánlom ezt a könnyed hétvégi brunchot és az éttermet is.