Marton Adrienn kulináris élménye a budapesti várban

Forrás: Marton Adrienn -
privát séf gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiam, Maxim és Noel a Nagyinál nyaralnak, én pedig lopok magamnak pár órát a férjemmel, hogy romantikusan, kéz a kézben sétálgassunk a Várban.

Bár nem terveztünk ebédelni, mégis az egyik macskaköves utcácska sarkánál megpillantjuk az egyik leghíresebb angol tévés szakács éttermét. Tágas is, hangulatos is, pont olyan hely, ami akkor is szuper, ha öltönyben megyünk tárgyalni, vagy ha csak egy pólóban és farmerben van kedvünk enni valamit.

Szembetűnő mindenhol a faburkolat, ami az első percttől fogva igazán otthonossá varázsolja a légkört.
A tálaló pulthoz közel ültünk le, így beleshettem az ételek profi előkészítésébe, amit a konyha szerelmeseként, egyszerűen imádtam...

,,A tálaló pulthoz közel ültünk le, így beleshettem az ételek profi előkészítésébe, amit a konyha szerelmeseként, egyszerűen imádtam..." Forrás: Marton Adrienn

Csak a férjemet, Edvint sajnáltam kicsit, ugyanis alig tudtam figyelni rá, hisz folyamatosan a konyhai történésekkel voltam elfoglalva.

Az étterem sajátossága, hogy az alapanyagokat szigorúan ellenőrzött forrásból szerzik be, közvetlenül a termelőktől, ahol az állatokat, számukra a legkellemesebb, legkedvezőbb körülmények között tartják. Ennek a stresszmentes környezetnek köszönhető, hogy a húsok minősége és íze kifogástalan.

Az ételek kiválasztásánál rábíztuk magunkat a felszolgálóra. Kezdésnek, húsos tálat javasolt. Édesköményes szalámi, pisztácia mortadella, prosciutto és schiacciata piccate és mindez mini bivalymozzarellával, érlelt pecorinoval, chililekvárral, savanyúsággal, olajbogyóval és friss zöldségsalátával tálalva. Egyszerű és nagyszerű!!! A gondosan válogatott alapanyagok magukért beszéltek. Mindenben van egy kis csavar, mindennek megvan a miértje, ami a tálon található.
Imádtam a főételt, ami fóliában sült tőkehal filé volt, házi majonézzel és polenta chips-szel. Egyébként nem vagyok hatalmas majonéz rajongó, de ami jó, az jó. Remekül illlet a hal ízvilága a majonéz lágyságához, krémességéhez. Polenta? Chipsből? Miért ne? Imádom az elgondolást.

Édesköményes szalámi, pisztácia mortadella, prosciutto és schiacciata piccate, majd a főétel: fóliában sült tőkehal filé, házi majonézzel és polenta chips-szel Forrás: Marton Adrienn

Végül is én is készítettem már sokszor polentát... Na meg chips-et ( gyerekes anyuka lévén) már csukott szemmel is tudok sütni. A kettőt viszont nem ötvöztem soha.... Ezidáig!!! Megyek haza és tuti elkészítem!

Edvin Cézár salátát választott, desszertnek pedig mindketten Vin Santo-Tiramisut kóstoltunk. Ez a desszert általában rummal készül, ám a Vin Santo (Toszkánában megtalálható édes desszertbor) hozzáadásával egy új oldalát ismerhettük meg az édességnek, mégpedig úgy, hogy közben nagyon is olasz maradt.

,,Desszertnek pedig mindketten Vin Santo-Tiramisut kóstoltunk" Forrás: Marton Adrienn

Amennyire spontán választottuk ki ezt az éttermet az elején, annyi kellemes meglepetést tartogatott számunkra. Nemsokára megint ellátogatunk ide, de akkor egészen biztos, elhozom a fiaimat is, mert ahogy utólag megtudtam, a gyerekmenü, az egy szemüveg, amellyel a kisebbek a választható ételek képét nézegethetik meg. Ez pedig biztosan nagyon fog tetszeni Maxinak és Noelnek.

Marton Adrienn a különleges kávékról mesélthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170705-marton-adrienn-a-kulonleges-kavekrol-mesel.htmlHétköznap van, ami nálam szinte mindig hajnali ébredéssel kezdődik. Ilyenkor általában megiszom a reggeli kávémat, reggelizek és indulhat a munka. Ezen a napon is megbeszélés megbeszélést követett és kivételesen ottthon a nagy rohanásban nem kávéztam. Így vezetett az utam a Dohány utca egyik hangulatos speciality kávéházába. Privát séf--Latte Art kreációk a World of Coffee 2017 kiállításonhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170628-latte-art-kreaciok-a-world-of-coffee-kiallitason-marton-adrienn.htmlIdén Budapesten rendezték meg a World of Coffee 2017-et, ami Európa legnevesebb kávékról szóló eseménye. Én is ellátogattam, hogy találkozzak szakemberekkel, és inspirálódjak, hiszen a kávé és a gasztronómia sok ponton összefonódik. Privát séfThinkstockMarton Adrienn: Pop-up brunch kanadai ízekkelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170628-marton-adrienn-pop-up-brunch-kanadai-izekkel.htmlKépzeljétek, nemrég egyik barátnőmmel a XII. kerület egyik népszerű bevásárlóközpontjának éttermébe látogattunk, ahol Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek. Privát séf--Marton Adrienn a Gourmet-fesztiválon járthttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170530-marton-adrienn-a-gorumet-fesztivalon.htmlNincsen Gourmet Fesztivál eső nélkül... Ez a mondás az éves hagyományokon alapulva idén szerencsére majdnem megdőlt, hiszen a négy napból három szikrázó napsütéssel telt. Mivel tavaly mindössze egy napra látogattam ki, így idén megfogadtam magamnak, hogy csütörtöktől vasárnapig ''odaköltözöm'' a Millenáris szívébe. Örülök, hogy így tettem, hisz rengeteg kiállító ételkülönlegességét megkóstolhattam. Következzék az én élménybeszámolóm a hazai gasztronómia egyik meghatározó eseményéről, a teljesség igénye nélkül. Privát séfOrigoMarton Adrienn Egerben járt a családjávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170502-marton-adrienn-egerbe-latogatott.htmlA hazai városok közül nemrégiben Egerbe utaztunk a családdal, ahol a történelmi helyszínek bejárása mellett természetesen egy kis gasztronómiai kitérőt is tettünk. Privát séfThinkstockOlasz finomságok Gradóbanhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20170328-olasz-finomsagok-gradoban-marton-adrienn-szemevel.htmlPár évvel ezelőtt a családommal Olaszországban, Gradóban jártunk. Ez a csodálatos kisváros, Észak-Olaszország keleti csücskében, a Trieszti-öbölben, az Adriai-tenger partján fekszik, és méltán híres a fürdőhelyeiről, meg persze az ételeiről, így természetesen ez az utazásunk is egy kulináris körutazássá vált... Privát séf--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.