Marton Adrienn: Pop-up brunch kanadai ízekkel

Forrás: Marton Adrienn -
finom falat privát séf Kanada gasztro Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képzeljétek, nemrég egyik barátnőmmel a XII. kerület egyik népszerű bevásárlóközpontjának éttermébe látogattunk, ahol Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek.

A klasszikus ételek mellett olyan ínyencségnek számító, különleges alapanyagokat kóstoltunk meg, mint a házi füstölésű kanadai szalonna, mangalicahús a híres tenyésztőtől, Lackó Róberttől, juharszirup és friss tengeri halak, amik egyébként egyenesen Olaszországból érkeztek. A brunch kifejezés, az angol breakfast és lunch szavak összetétele, ez a reggeli és az ebéd helyetti étkezést jelenti.

Anatoli Belov kanadai séf közreműködésével egy rendhagyó pop-up brunchot szerveztek Forrás: Marton Adrienn

A menüsort elsősorban friss, organikus és bioalapanyagok jellemezték, és az ízkombinációk harmóniája. Az előételként felszolgált házi készítésű zabkása görög joghurttal nagyon ízletes volt. Izgatottan vártuk a folytatást. Az érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel mindkettőnk elképzeléseit felülmúlta.

Az előétel - házi készítésű zabkása görög joghurttal - után érlelt lazacos krémsajt buggyantott tojással és friss fűszeres kerti zöldségekkel került az asztalra Forrás: Marton Adrienn

Ám ami még ezen is túltett, az az érlelthús-válogatás, amely olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbász.

Az érlelthús-válogatás olyan különleges húsokat tartalmazott, mint a mangalicacotechino, fácánbuodin és a cseresznyés kacsakolbász Forrás: Marton Adrienn

Személy szerint imádom az amerikai palacsintát, de eddig még ''csak'' hagyományos módon, juharsziruppal és sós vajjal kóstoltam. Anatoli séf még intenzívebbé tette a sós és édes ízek kombinációját, mivel úgynevezett „pulled pork" (tépett malachús) került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppal.

Anatoli séf még intenzívebbé tette az amerikai palacsinta sós és édes ízének kombinációját: tépett malachús került a palacsinták közé, és ezt öntötték le egy jó adag juharsziruppal Forrás: Marton Adrienn

Mindenkinek, aki szereti az ínyencségeket és a friss alapanyagokat rendhagyó tálalásban, megfűszerezve egy hihetetlenül kreatív séf kedvességével és tehetségével, akkor annak bátran ajánlom ezt a könnyed hétvégi brunchot és az éttermet is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.