Vegyes saláta pirított tofukockákkal

Forrás: Privát séf -
tofu recept gasztronómia saláta Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvenc salátám receptjét mutatom most meg nektek.

Hozzávalók

350 gr tofu, 250 gr vegyes salátalevél, 4 szál újhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 3 evőkanál szőlőmagolaj, 1,5 evőkanál gyümölcsecet, 40 gr parmezán, frissen őrölt bors, ízlés szerint

Vegyes saláta pirított tofukockákkal Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A tofut 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd egy tálba tesszük. Összekeverjük a szójaszószt a gyümölcsecettel és 1,5 evőkanál olajjal. Borsozzuk, aztán ráöntjük a kockákra vágott tofura. 10 percig pácoljuk.
2. A maradék olajat egy serpenyőben közepes lángon felforrósítjuk és a vékony karikákra vágott újhagymát (zöld szárát is) üvegesre pároljuk benne.
3. Hozzáadjuk a tofukockákat. Pirulásig sütjük.
4. A vegyes salátát egy tálba tesszük és ráöntjük a tofu páclevét. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymás pirított tofut is.

Tipp

Díszítésnek parmezán forgácsokat teszünk a saláta tetejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.