A burgonya az egyik legsokoldalúbb étel. Ezúttal egy burgonyaszuflé receptet mutatok nektek, ami igazi különlegesség lehet a vacsoraasztalon.

Hozzávalók

2 ek. vaj, 3 tk. zsemlemorzsa, 2 nagy sárga héjú burgonya, 85 g gouda sajt (reszelt), 30 g parmezán sajt (reszelt), 2 ek. friss snidling, 2 db tojás, frissen őrölt fekete bors, 6 ek. tej (30 ml), pirospaprika

BurgonyaszufléForrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. A szufléhoz a sütőt előmelegítjük 210 fokra. A szufléformákat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk.
2. A főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a snidling egy részét, a sót és a borsot.
3. Felmelegítjük a tejet és a vajat. Beleöntjük a burgonyás alapba.
4. A felvert tojásfehérjét beleforgatjuk a burgonyás masszába.
5. A kivajazott formákba ¾-ig tesszük a masszát, majd az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. (A sütő ajtaját ne nyitogassuk a sütés alatt.)
6. Tálaláskor a tetejére friss snidlinget vágunk és pirospaprikát szórunk.