finomság gyereknap Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyetemes Gyermeknapot először 1954-ben jelentették be az Egyesült Nemzetek Közgyűlésén. Ezt a napot hivatalosan november 20-án rendezik meg, ám minden országnak megvan a saját dátuma, hazánkban május utolsó vasárnapján tartjuk.

Gyermeknap alkalmából mi is szeretünk kedveskedni a fiúknak, így mindig valamilyen programmal készülünk nekik. Ám ez a nap mindig egy együtt főzéssel, sütéssel kezdődik, hiszen a fiaim egyik legkedvesebb hobbija, ha mellettem tüsténkedhetnek a konyhában. Ebből az alkalomból elhoztam nektek a kedvenc receptjeiket, amit ti is könnyedén el tudtok készíteni a gyermekeitekkel közösen!

Töltött bundás kenyér Forrás: Marton Adrienn

Másik nagy favorit nálunk a gofri minden mennyiségben és mindféle házi jóval megpakolva. Egyik évben pont gyermeknap alkalmából elkészítettük a tavasz- vagy már inkább nyárváró gofrikat, amelyeknél igazi kis kuktaként segítettek a fiúk. Mellé ínycsiklandóan finom házi Nutellát tálaltunk, a végeredmény pedig fenséges lett.

Gofri mindféle házi jóval megpakolva Forrás: Marton Adrienn

Recept: házi Nutella

Hozzávalók:

220 g török mogyoró
1 ek szőlőmagolaj
1 ek porcukor
1 ek kakaópor
150 g tejcsokoládé
300 g csokoládé
csipet só

Házi Nutella Forrás: Marton Adrienn

Elkészítése:

A sütőben 10 perc alatt, 180 fokon megsütjük a mogyorót. Ledörzsöljük a héját.
Gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat. Egy aprító gépbe tesszük a mogyorókat, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét. Adunk még hozzá kakaóport, porcukrot és az olajat. Összeturmixoljuk, és tálalhatjuk is.

Érdekességek a gofriról a világnap alkalmából http://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190301-gofri-erdekessegek.htmlA gofri egyike azon desszerteknek, amit szinte mindenki szeret. A feltéteknek, az önteteknek csak a fantázia szabhat határt. Március 25-én pedig ennek a finom édességnek ünneplik a napját világszerte. Ebből a jeles alkalomból hoztam nektek 6 érdekességet az imádott gofriról. Privát séfOrigoÍme, Marton Adrienn szépségrituáléja nőnap alkalmábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190301-marton-adrienn-szepsegritualeja-nonap-alkalmabol.htmlA női szépség, a fiatalság megőrzésének titka régóta foglalkoztatja az embereket. Minden kornak megvolt a maga szépségideálja, amelyhez különféle, olykor szokatlan praktikákkal próbáltak közelebb kerülni. Nőnap alkalmából egy összeállítást hoztam nektek ezekből. Privát séfOrigo8 érdekes étkezési szokás a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190130-erdekes-etkezesi-szokasok-a-nagyvilagbol.htmlMinden országnak megvannak a saját kis különlegességei, és ez az ételek terén sincsen másként. Összegyűjtöttem 8 érdekességet a különféle országok étkezési szokásaival kapcsolatban. Privát séfOrigoBizarr ételek a nagyvilágbólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190130-bizarr-etelek-a-nagyvilagbol-marton-adrienn-szerint.htmlA világ sokszínű hely, ahol a kultúrák, az emberek és persze az ételek változatossága kontinensenként is szembeötlő. Az extrém, meghökkentő fogások sok országban megtalálhatóak, így készítettem nektek egy szubjektív listát arról, hogy számomra melyek ezek közül a legérdekesebbek. Privát séfOrigoÍme, az idei év gasztrotrendjeihttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190130-az-idei-ev-gasztrotrendjei.htmlA gasztronómiai trendek szinte évente változnak és jelentős részben befolyásolják a helyi szokások is. Kicsit körülnéztem, hogy milyen jóslatokba bocsátkoztak az idei évre nézve a szakértők, és mik lesznek azok a trendek, amelyek meghatározzák az idei gasztrokultúrát. Privát séfOrigoA disznóvágás története a kezdetektől napjainkighttp://www.life.hu/sztarszerzok/privat-sef/20190117-a-disznovagas-tortenete-a-kezdetektol.htmlA disznóvágás, a disznótor a magyar kultúra szerves részét képezi már évszázadok óta. A téli időszakban szerte az országban hódolnak ennek a régi hagyománynak. A mondás szerint azért télen vágnak disznót, mert ilyenkor nem romlik el a hús, és nem savanyodik meg a menyasszony sem. Egy igazi vidéki disznóvágás kemény munka, és az egész család kiveszi belőle a részét. Privát séfOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.