Tedd az idei húsvétot igazán felejthetetlenné a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek segítségével. A következő két hétben három olyan különleges húsvéti menüsort ajánlunk figyelmedbe, amelyekkel garantáltan leveszed majd a vendégsereget a lábáról. 

Vendégváró falatok gyanánt készíts medvehagymás kenyeret húsvéti túrós tojáskrémmel megbolondítva.

Medvehagymás kenyér

Hozzávalók:

  • 10 dkg rétesliszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dkg medvehagyma (10 szál)
  • 1 ek fenyőmag
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 tk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 cs Dr. Oetker expressz élesztő
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Mossuk meg a medvehagymát, fogjuk csokorba, és szeljük fel apróra. Egy serpenyőbe mérjük ki a 6 kanál olajat, és rakjuk a tűzhelyre melegedni. Rakjuk bele a fenyőmagot, és dobjuk rá a medvehagymát. Keverjük fél percig, majd húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a sót. Hagyjuk kihűlni, és addig készítsük el a kenyéralapot.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Rakjuk tálba a réteslisztet, a finomlisztet és az expressz élesztőt. Használjunk robotgépet, és a dagasztószáraival keverjük alaposan össze, és adjuk hozzá a langyos vizet. Amikor a tésztánk összeállt, adjuk hozzá az olajon pirított medvehagymát, és dagasszuk tovább. Ha ezzel végeztünk, hagyjuk 10 percet pihenni.

Rakjuk alaposan meglisztezett deszkára, és gyúrjunk belőle cipót. Formázzunk kenyérformát belőle, úgy, hogy a bal kezünkkel fogjuk meg a kerek cipó alját, majd jobb kezünkkel a tetejét. Húzzuk jobb kezünkkel a tésztát a cipó másfélszeresére majd hajtsuk vissza, és tekerjük föl. Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és 10 percig hagyjuk kelni. A tetejét vágjuk be pár helyen késsel, és 180 Celsius-fokon (légkeverés funkción) süssük 40 percig. Közben forgassuk meg.

Amikor kivettük, egy megnedvesített konyharuhával terítsük le 5 percre, hogy a külseje finom puha legyen.

Túrós tojáskrém

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • só és bors
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Főzzük keményre a tojásokat, és folyó hideg víz alatt hűtsük le. Pucoljuk meg, rakjuk tálba, és villával törjük össze. Keverjük hozzá a túrót, a mustárt és az olajat. Dolgozzuk össze, és reszeljük bele a sajtot. Keverjük át lazán, és rakjuk a hűtőbe.

TIPP
Feldobhatjuk snidlinggel, vagy juhtúróval helyettesíthetjük a sima túrót. De ez esetben gondoljunk arra, hogy a juhtúró sós, és nekünk már nem kell sót hozzáadnunk.