Francia parasztleves: a nyári ízorgia

Forrás: Roberto konyhája -
leves Nyár forróság gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az izzasztó hőségben is lehet forró levest enni! Olykor sokkal jobb, mint egy saláta vagy natúr szelet, mert a főtt zöldségeket és húsokat könnyebben meg tudja emészteni a gyomor. Magával a leves levével pedig hozzájárulunk a folyadékpótlásunkhoz. 

Francia parasztleves

Forrás: Roberto konyhája
  • 30 dkg száraz fehérbab
  • 1 db citrom
  • 1/2 fej kelkáposzta
  • 4 db sárgarépa felkarikázva
  • 4 db burgonya egészben hagyva
  • 2 db vöröshagyma egészben
  • 2 db póréhagyma vastagra szeletelve
  • 8 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 4 db csirkecomb
  • 20 dkg nyers füstölt sonka
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor petrezselyem
  • néhány szem fekete bors
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés: Áztassuk be a babot előző éjszaka hideg vízbe. Mossuk meg és a zöldségekkel együtt rakjuk fel főni egy nagy lábasban, annyi hideg vízben, amennyi ellepi. A csirkecombokat alaposan mossuk meg, és a kockára vágott sonkával adjuk a leveshez. Készítsünk fűszercsomót a kakukkfűből, a babérlevélből és a petrezselyemből, cérnával kötözzük össze, majd adjuk a készülő leveshez. Amikor a leves felforr, hozzáadjuk a negyedekre vágott kelkáposztát, és kis lángon főzzük tovább 1 órát, amíg a zöldségek megpuhulnak, és a hús is megfő. Közben sózzuk és borsozzunk, leveskockát is adhatunk hozzá. A fűszercsomót emeljük ki, a levest húzzuk le a tűzről, és facsarjuk bele a citromot. Friss kenyérrel kínáljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.