Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével

Forrás: Roberto konyhája -
fokhagyma Roberto konyhája csirke Rostás Róbert Provance gasztronómia csirkecomb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni fogás akár hétvégére, akár a hétköznapok bármelyikére.

Hozzávalók 4 személyre

• 8 db csirkealsócomb
• provance-i fűszerkeverék
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 kis fej vöröshagyma
• ½ dl olívaolaj
• 40 dkg spenótos pappardelle

Provance-i csirkecomb fokhagymás-spenótos pappardellével Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a vöröshagymát, a fokhagymát, és mossuk meg a csirkecombokat. Reszeljük egy keverőtálba a vöröshagymát és a fokhagymából 3 gerezdet. Adjuk hozzá a provance-i fűszerkeveréket és az olívaolat, majd keverjük alaposan össze. Rakjuk bele a csirkecombokat, dörzsöljük bele a fűszert a combokba, és pácoljuk 1-2 órát a hűtőben.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, vegyük elő a csirkecombokat, és rakjuk tepsibe. Süssük fólia alatt 40 percet, majd pirítsuk 15 percet fólia nélkül is, hogy jó ropogós legyen. Forraljunk sós vizet a tésztához, és főzzük majdnem puhára, majd szűrjük le. Egy kevés olajon pirítsuk meg a maradék fokhagymát apróra vágva. Adjuk hozzá a főtt tésztánkat, és nagy lángon melegítsük fel, közben sózzuk és borsozzuk. Forrón tálaljuk a csirkecombokkal együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.