Roberto konyhája lila burgonya citrom leves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lilaburgonya a megszokott fehér, és vörös krumplikkal ellentétben sokkal könnyebben beilleszthető a diétánkba, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Igaz, nem túl olcsó, de ha megtudjuk, hogy mennyire egészséges, rögtön nem fogjuk sajnálni érte a plusz pénzt.

Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre

• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg lila burgonya
• 20 dkg gomba
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg zellergumó
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom leve
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Citromos lilaburgonya-leves Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A póréhagymát szeleteljük karikákra, a paprikát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret 1x1 cm-es kockákra, a gombát félszeletekre, a lilaburgonyát pedig elég ha csak megfelezzük, mert nagyon apró.

2. Az olajon pirítsuk üvegesre a póréhagymát a zúzott fokhagymával a paprikával együtt és adjuk hozzá a zöldségeket. Majd pirítsuk 4-5 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.

3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.

4. Amikor a leves felforrt, kóstoljuk meg újra és ízesítsük ha szükséges. Lehúzva a tűzről facsarjuk bele a citrom levét és szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.

Ropogós lazac pesztós papardellévelhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-ropogos-lazac-pesztos-papardellevel-roberto-konyhajabol.htmlEnnél nagyobb gasztronómiai élményt, amely ilyen hamar elkészül, nem is tudnék mondani. Próbáld ki te magad is! Nem fogsz csalódni! Roberto konyhájaOrigoIsteni lasagne recept Roberto konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180129-lasagne-recept-roberto-konyhajabol.htmlA lasagne az egyik kedvenc ételem. Megmutatom nektek, én hogyan szoktam elkészíteni. Roberto konyhájaOrigoRoston sült tarja kelbimbóval és édes steakburgonyávalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171204-rostonsult-tarja-kelbimboval-es-edes-steak-burgonyaval-roberto-konyhajabol.htmlEzúttal az egyik kedvenc főételem receptjét osztom meg veletek. Egy igazi vagány étel, intenzív ízekkel. Imádni fogjátok! Roberto konyhájaOrigoCsokis-narancsos cupcake recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171117-roberto-konyhaja-csokis-narancsos-cupcake-recept.htmlHa imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos narancs reszelthéj illata lengi majd be a konyhát, amikor sül majd a sok muffin. Kalandra fel! Roberto konyhájaOrigoGyömbéres csicseriborsó-krémleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20171113-gyomberes-csicseriborso-kremleves-recept.htmlKitaláltam egy igazán gyors levest azoknak, akik a hűvös estéket szeretnék melegségben eltölteni. A gyömbér jótékony melengető hatása és a csicseriborsó tápanyagban való gazdagsága fogja egytálétellé tenni ezt a levest. Roberto konyhájaOrigoFeketelencse-főzelék sült debreceni kolbásszalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20161215-roberto-konyhajabol-feketelencse-fozelek-sult-debreceni-kolbasszal.htmlIsteni finomságot hoztam nektek újév napjára. Tudjátok, ha az év első napján lencsét esztek, gazdagság vár rátok egész évben. Roberto konyhája--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.