Narancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája Narancs túrós pite gyömbér recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha!

Hozzávalók 12 db-hoz

400 g háztartási keksz
500 g tehéntúró
1 db tojás
250 g margarin
2 teáskanál friss reszelt gyömbér
1-2 evőkanál cukor vagy más édesítőszer
1 közepes narancs reszelt héja és leve

Narancsos – gyömbéres túróspite Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra – villanysütőnél használjunk légkeverés funkciót, majd mikrohullámú sütőben olvasszuk fel a margarint folyékony állagúra.
2. A kekszet magam daráltam egy konyhai gépben, de kisebb adagokban nyugodtan egy zacskóban, sodrófával is meg lehet törni.
3. Öntsük a ledarált kekszre a megolvasztott margarint, majd alaposan keverjük össze.
4. Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit, majd öntsük bele a margarinos kekszet és alaposan nyomkodjuk meg, hogy az összetevők egy jó kemény felületet alkossanak.
5. Alaposan keverjük össze a túrót a cukorral, a narancs héjával és levével valamint a tojással. Oszlassuk el a keksz alapon és 30 perc alatt süssük készre.
6. Én egy keveset kivettem a darált kekszből és szórtam a túróval fedett részre, ami nagyon szépen megbarnult a sütés végére.

Miután kihűlt, szeleteljük tetszőleges méretűre és már fogyaszthatjuk is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.