Roberto konyhája karfiolleves recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt.

Hozzávalók 4 főre

• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg burgonya
• 20 dkg zöldborsó
• 1 fej póréhagyma
• 1 db tavaszi paprika
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 2 dl tejszín
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Tavaszváró karfiolleves Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A hagymát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret és a burgonyát 1x1 cm kockákra.

2. Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát a zúzott fokhagymával és adjuk hozzá a megtisztított zöldségeket és a zöldborsót. Ezután pirítsuk 4-5 percig közepes lángon, folyamatosan kevergetve.

3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.

4. Amikor a leves felforrt, rakjuk bele a rózsáira szedett karfiolt, és főzzük puhára a többi zöldséggel együtt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.