Roberto konyhája tojás recept sajt muffin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Abban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is.

Hozzávalók 12 db-hoz

• 6 db tojás
• 250 g előre elkészített pizzatészta
• 15 dkg sonka
• 10 dkg cheddar sajt
• ½ teáskanál oregánó
• só
• koktélparadicsom a díszítéshez

Cheddar sajtos tojásos muffin Forrás: Roberto konyhája

Fokhagymás tejföl hozzávalói és elkészítése

• 2,5 dl 20%-os zsírtartalmú tejföl
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 csipet só

Rakjuk keverőtálba a tejfölt, reszeljük bele a fokhagymát és sózzuk meg. Alaposan keverjük össze, és rakjuk hűtőbe a tálalásig.

A tojásos muffin elkészítése

1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra és vajazzuk ki a muffintepsit.
2. Csomagoljuk ki a pizzatésztát és helyezzük egy lisztezett deszkára.
Hajtsuk ki a papírból és vágjuk 12 egyforma kockára. Béleljük ki a muffintepsi gödröcskéit a tésztakockákkal és rakjuk félre pihenni.
3. Vágjuk fel a sonkát, reszeljük le a sajtot és üssük tálba a tojásokat, majd kevés sóval és az oregánóval verjük fel alaposan.
4. Merőkanál segítségével osszuk el a felvert tojást a tésztával bélelt tepsibe.
5. Osszuk el a felkockázott sonkát a muffinokba és a tetejüket szórjuk meg a reszelt sajt felével.
6. Rakjuk az előmelegített sütőbe és süssük 35 perc alatt készre.

Miután kivettük a sütőből, még melegen szedjük ki a tepsiből és szórjuk meg a maradék sajttal. Tálaljuk a lehűtött fokhagymás tejföllel, díszítésnek pedig használhatunk koktélparadicsom-cikkeket is.

Narancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-narancsos-gyomberes-turospite-villamgyorsan-roberto-konyhajabol.htmlHa nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffinhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-citromkremes-kesudios-csokis-muffin.htmlMindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: medvehagymás kenyérhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-medvehagymas-kenyer-recept-roberto-konyhajabol.htmlMedvehagyma. Ez a tavaszi növény olyan színfolt a konyhában, amit érdemes különleges formában felhasználni. Nagyon finommá teszi a burgonyát, de önmagában is fogyasztható. Nyugtató hatása révén a tavaszi fáradtság és stressz leküzdésében is kiválóan alkalmazható. Én kenyérbe sütöttem, de számtalan módon el lehet készíteni! Roberto konyhájaOrigoSajtos tojáskrém recepthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180328-sajtos-tojaskrem-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojáskrémnek soha, de soha nem tudok ellenállni. Kiváltképpen, ha medvehagymás kenyérre kenhetem... Roberto konyhája--Roberto konyhája: rántott tofu kuszkusszal és kéksajtmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-roberto-konyhaja-rantott-tofu-kuszkusszal-es-keksajtmartassal-recept.htmlNagyon szeretem a rántott húst, sőt szinte minden panírozott ételt és van amikor úgy érzem, szívesen kipróbálnék valamit, ami nem része a mindennapos étkezéseimnek. Szeretem a vegetáriánus és vegán konyhát, volt, hogy tofuból készített gyrost ettem. Ezért is döntöttem úgy, hogy most egy hús nélküli receptet osztok meg veletek. Ha úgy érzitek, hús nélküli ételre vágytok, akkor ezt a receptet szívből ajánlom, hiszen olykor kell ez a fajta ízkaland is! Roberto konyhájaOrigoTavaszváró karfiolleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180312-kafriolleves-recept-roberto-konyhajabol.htmlAmikor belépünk márciusba, a remény, hogy magunk mögött hagyjuk a telet egyre erőteljesebb. De amíg mínuszok vannak odakint, miután hazaértünk, szeretnénk még jobban felmelegedni. Ez az egyszerű leves ebben fog segíteni, és a tányérban kavargó zöldségek színei még közelebb repítik hozzánk a tavaszt. Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.