LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal speciális, szezámos-kelbimbós üvegtészta receptjével készült.

Nem sok egészségesebb zöldség létezik a kelbimbónál. Különleges ízvilága és könnyű elkészíthetősége miatt nagy kedvenc lesz a konyhában. Tápláló, melengető és rákellenes, kitűnő diétás étel.

Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

fél kg kelbimbó
kókuszolaj
1 csomag üvegtészta
fél blokk tofu
A pácléhez:
1 tk fokhagymapor vagy 1 gerezd zúzott fokhagyma
3-4 ek fokhagymás teriyaki szósz
2 ek rizsecet
1 ek rizsszirup
1 ek szezámolaj
A díszítéshez:
1 ek szezámmag

Elkészítés:

1. A kelbimbót megtisztítjuk és egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajon megpirítjuk, majd kevés víz hozzáadásával, lefedve pár perc alatt puhára pároljuk
2. A tofut felkockázzuk és meglocsoljuk a páclével (teriyaki, rizsecet, fokhagymapor, rizsszirup, szezámolaj keveréke) félretesszük, állni hagyjuk
3. Az üvegtésztát leöntjük forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük
4. Ha a kelbimbó ropogósra párolódott, akkor hozzáadjuk a tofut a páccal együtt, és állandóan kevergetve összepirítjuk
5. Hozzáadjuk az üvegtésztát és alaposan összeforgatjuk. A tetejét megszórjuk szezámmaggal

Elkészítési idő: 20-25 perc
Szükséges eszközök: tálak, víz, szűrő, vágódeszka, kés, teflonserpenyő

Az alapanyagok, bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetőek.
Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket: