Szofinak, a luxusprostinak, aki a Life.hu olvasóival osztja meg élete titkait, eszébe jutott az édesanyja. Az asszony már nem élt, tüdőembólia vitte el néhány esztendeje. Szofi sokat köszönhetett az édesanyjának, noha egész életében szégyellte, hogy az asszony takarítónő. 

Forrás: Thinkstock

"Azok a lányok, akik most csúfolnak a ruhád és a szegénységed miatt, tíz év múlva elhízott családanyák lesznek egy sörtől bűzlő férj oldalán, de te akkor leszel szépséged teljében és mindened meglesz, amiről ők nem is álmodhatnak. Nem tudlak egyetemre küldeni és tudom, hogy nem is érdekel igazán a tanulás. A szépségedből kell megélned. Mert ennek a szépségnek komoly ára van. Most csúnyán becsaptak, de máskor ne hagyd magad. Kérd meg az árát a férfiaktól, hogy veled lehessenek. Vegyenek neked kocsit, házat, tartsanak el, kezeljenek úgy, mint egy királynőt. Mert az is vagy. És még valami, gyermekem. A legfontosabb tanács: soha ne a szívedre hallgass, csak az eszedre. A szív tévútra visz, hamis illúziókkal kecsegtet és eltérít a valódi célodtól. Mindig az eszedet használd, és bármit elérhetsz. Csak annak a férfinak engedj, akinek pénze van, aki adni tud neked. Mindig azt nézd, kiből származik valamilyen hasznod. A legtöbb ember fél komoly döntést hozni és fél megvalósítani az álmát. Egész életében álmodozik, de amikor ott van a lehetősége, hogy meg is valósítsa, megijed és nem mer lépni. Pedig a lehetőséget a változtatásra, az előrelépésre mindenki megkapja az élettől. A nagy lehetőség általában észrevétlenül jön, de mindig megérkezik. Látom, hogyan néznek rád a férfiak és látom, hogy mennyire vonz téged a gazdagság. Szofi, ragadd meg az első utadba kerülő lehetőséget. Ne gondolkozz sokat, és ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak majd. Csak a célod érdekeljen, semmi más" - így engedte útjára Szofit annak idején az édesanyja. Szofi pedig megfogadta a tanácsot, csak érdekből feküdt le férfiakkal és alaposan megkérte az árát.

A férfi, aki vele volt, hasonlóan sokat tanulhatott az édesanyjától. Csak neki kicsit más volt a viszonya vele...
- Te nem vagy olyan, mint a mama - mondta a negyvenéves férfi nyafogós hangon.
Szofi majdnem elnevette magát.
- Hát az lenne a baj, ha olyan lennék, nem?
- Nem. Mama volt nekem az ideális nő.
- De én nem az ideális nő vagyok számodra, hanem egy prostituált, aki ebben az egy órában minden álmodat teljesíti.
- Mama nem szeretne téged.
- Lehet...
- Kuvának tartana...
- Hisz az is vagyok.

Az aktus rövid volt és gépies. A férfi a végén még pár jó tanáccsal is ellátta Szofit.
- Ti nők mindig elfeledkeztek a legfontosabb dologról: minden férfi szerelmes az édesanyjába. Olyannak kell lennetek, mint az anyjuk volt, csak akkor nyerhetitek el a szívét.

Még ha egyet is értett vele, Szofi magában megállapította, hogy vendége az átlagnál kicsit jobban ragaszkodik a kedves mamához.