Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila rakott krumpli UFF-videó Péterfi-Nagy Évi Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is Főzni Fogják) egy trendi, videós gasztroblog. Két cuki feleség (Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró) bebizonyítja, hogy a mai lányok is tudnak főzni, sőt! Bármit is találnak az akár félig üres hűtőben, azt jól megfőzik. És ahogy a férjek, Pély Barna és Péterfi Attila (B the First) elégedetten nyalogatják az ujjaikat a finom falatok után, úgy ti is bárkit megfőzhettek a könnyen elkészíthető fogásokkal, ha követitek a videót és a cikkhez kapcsolódó receptet a Life.hu-n.

Idén a rakott krumplit választotta az év ételének a Gourmet Fesztivál - és mit tesz a véletlen, mi is éppen ezt az ételt mutatjuk be elsőként nektek!

Rakott krumpli sok zöldséggel

Hozzávalók 4 személyre:

1,5 kg krumpli
8 db tojás
1 db vöröshagyma
2 db paradicsom
200 g kolbász
450 ml tejföl
1 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
olaj

Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés:

A krumplit feltesszük egy lábosban, enyhén sós vízben főni. A tojásokat is megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, karikákra vágjuk, ahogy a kolbászt is. A megfőtt krumplit és a tojásokat hideg víz alá tesszük, így könnyebben lejön a héjuk. Majd megpucoljuk és felkarikázzuk az összeset. Egy kiolajozott tűzálló edénybe tesszük a krumpliszeleteket, jöhetnek rá a tojáskarikák, kolbász, hagyma, paradicsom, újra krumpli, tojás, kolbász. Aztán egy fokhagymagerezdet megpucolunk, belenyomunk a tejfölbe, összekeverjük, sóval és borssal is ízesítjük. Ezt a tejfölt a kupacunk tetejére kanalazzuk, és végül egy kis pirospaprikával megszórjuk. 180 fokos sütőben készre sütjük kb. 20 alatt.

Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi - Két véglet harmóniájahttp://www.life.hu/sztarszerzok/szily-nora/20140219-galambos-dorina-peterfi-nagy-evi-jol-vegyitettuk-a-dolgokat-es-ez-kivalo-recept-szily-nora.htmlMár csak néhányat kell aludni, és elindul Dorina és Évi, az "Unokáink is főzni fogják" gasztrobloggereinek heti főzőshow-ja a Life.hu-n! Jóízűeket kuncogtunk, és ami szóba került, nem néhány ételrecept, sokkal inkább az élet receptje.Szily NóraFotó: Hámori Zsófia/Life.huPély Barna: Folyamatosan önmagamat keresem a zenébenhttp://www.life.hu/kult/20140222-pely-barna-folyamatosan-onmagamat-keresem-a-zeneben-kulturcsemege.htmlA héten Pély Barnával, a United és a B the First együttes frontemberével készült a Kultúrcsemege - a Life.hu kulturális ajánlója hazánk élvonalbeli művészeivel.Kult--UFF-recept: rumos-marcipános bejglihttp://www.origo.hu/archivum/karacsony/20131210-galambos-dorina-az-unokaink-is-fozni-fogjak-blog-haziasszonya-marcipanos-rumos-bejglit-sut.htmlAz UFF egy gasztroblog, amely olyan ételek receptjeit újítja föl, melyeket már nagymamáink is készítettek, és Unokáink is Főzni Fogják - innen a nevük. A Life.hu oldalán ezentúl rendszeresen találkozhattok Galambos Dorina és Péterfi-Nagy Évi videós blogbejegyzéseivel és csodás receptjeivel.Karácsony

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.