Unokáink is főzni fogják! Egy klasszikus újratöltve: így készíts töltött paprikát!

Forrás: Thinkstock -
töltött paprika paradicsom Unokáink is főzni fogják paprika sertéshús
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük töltött paprikát.

A magyar konyha számtalan töltött ételt jegyez. Most a töltött paprikára esett a választásunk, amely minden nagymama specialitása. Ezért fontosnak éreztük, hogy ezt majd unokáink is megtanulják. Benne van minden, amit mi magyarok szeretünk: paprika, paradicsom és sertéshús. Mi így készítjük, próbáljátok ki ti is!

Forrás: Thinkstock

A töltelék:

6 db paprika
500 g darált hús
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás

bors
petrezselyem
pirospaprika

A paprikákat megmossuk és kicsumázzuk. A hagymákat felaprítjuk, és a többi alapanyaggal egy tálban összegyúrjuk, majd megtöltjük a paprikákat. Ami nem fér bele a paprikákba, azokból gombócokat formálunk. Enyhén sós vízben megfőzzük a paprikákat és a gombócokat egy lábosban.

A paradicsomszósz:

2 liter házi paradicsomszósz (2 doboz hámozott paradicsom és 1 liter paradicsomlé)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál zeller

bors
bazsalikom
petrezselyem
oregánó
olaj

A hagymákat felaprítjuk, olajon üvegesre pirítjuk, majd a paradicsomszószt hozzáadjuk. Fűszerezzük, felforraljuk, aztán belerakjuk a kész paprikákat, végül összerottyantjuk, és tálalhatjuk is! ;-)

Jó étvágyat!

A receptet és más érdekességeket a lányok gasztroblogjában találhatsz.

Unokáink is főzni fogják! Másnaposok mennyei mannája az erdélyi csorbaleveshttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141126-unokaink-is-fozni-fogjak-az-erdelyi-csorbaleves-receptjet-mutatjuk-be.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!UFF--Unokáink is főzni fogják! Gondold újra a pogácsát - próbáld ki sütőtökkel!http://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141121-unokaink-is-fozni-fogjak-sutotokos-pogacsa-tokmaggal.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük sütőtökös pogácsát!UFF--Unokáink is főzni fogják, sertésszűzpecsenye borsmártássalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/uff/20141114-unokaink-is-fozni-fogjak-sertesszuz-pecsenye-borsmartassal.htmlGalambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: készíts velük szűzpecsenyét borsmártással! UFFOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.