Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a spenótos kifli receptjét te is!

Mi már nagyon várjuk a tavaszt, ezért arra gondoltunk, hogy egy tavaszt idéző finomságot hozunk nektek a fánkok közé. Popeye óta tudjuk, hogy a spenóttól erősek leszünk, de mi azt is tudjuk, hogy egészségesek is, úgyhogy igyekszünk minél többször beépíteni az étrendünkbe. Sok szeretettel ajánljuk nektek ezt a finom spenótos kiflit bármikor! :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók: 

Tészta:

400 g liszt
100 g vaj
1 kk só
2 db tojássárgája
1 kis doboz tejföl
1 csomag élesztő

Töltelék:

250 g spenót
100 g túró
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 db tojássárgára (a kiflik tetejét megkenni)

A felaprított okhagymagerezdeket olívaolajon megpirítjuk, aztán jöhet rá a leveles spenót, majd a túró. Jól összedolgozzuk. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük. Majd feltekerjük, megkenjük tojássárgával a tetejüket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. 180 fokra melegített sütőbe tesszük, kb. 20-25 perc alatt megsül. Nagyon finom! Jó étvágyat!