blogbejegyzés Galambos Dorina blog spenót Péterfi-Nagy Évi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró a Life.hu-n videóban mutatják meg egy-egy izgalmas étel elkészítését. Most extra recepttel jelentkeznek: próbáld ki a spenótos kifli receptjét te is!

Mi már nagyon várjuk a tavaszt, ezért arra gondoltunk, hogy egy tavaszt idéző finomságot hozunk nektek a fánkok közé. Popeye óta tudjuk, hogy a spenóttól erősek leszünk, de mi azt is tudjuk, hogy egészségesek is, úgyhogy igyekszünk minél többször beépíteni az étrendünkbe. Sok szeretettel ajánljuk nektek ezt a finom spenótos kiflit bármikor! :-)

Forrás: UFF

Hozzávalók:

Tészta:

400 g liszt
100 g vaj
1 kk só
2 db tojássárgája
1 kis doboz tejföl
1 csomag élesztő

Töltelék:

250 g spenót
100 g túró
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 db tojássárgára (a kiflik tetejét megkenni)

A felaprított okhagymagerezdeket olívaolajon megpirítjuk, aztán jöhet rá a leveles spenót, majd a túró. Jól összedolgozzuk. A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, és a töltelékkel megtöltjük. Majd feltekerjük, megkenjük tojássárgával a tetejüket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. 180 fokra melegített sütőbe tesszük, kb. 20-25 perc alatt megsül. Nagyon finom! Jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.