Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a videós gasztrokalandba!

A mi házi fánkszezonunkat egy sonkás-sajtos fánkkal zárjuk. Mivel nem vagyunk annyira édesszájúak, ezért végül nekünk ez lett a kedvenc fánkunk idén. Reméljük, sikerült bebizonyítanunk, hogy a fánk is lehet könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető, és igen változatos. A fánk elkészítésének teljes folyamata a videóból kiderül, amely a képre kattintva indul el.

Hozzávalók:

400 g liszt
3 db közepes burgonya
300 ml tej
1 csipet cukor
1 csomag élesztő
2 evőkanál só

Töltelék:
150 g füstölt sonka
2 evőkanál tejföl
100 g sajt

olaj a kisütéshez