Levendula a gesztenyében, vagy fordítva?

Forrás: Virágkonyha -
finom falat virágkonyha Halmos Monika gesztenye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

A Márton-nap bűvölete a hétvégén még tart, és a libás menü megkoronázásaként a legjobb egy gesztenyés desszert. Csoki- és levendulaimádóknak ezt kötelező kipróbálni! A moelleux a francia moelle szóból ered, és átvitt értelemben annyit jelent: lágy, puha, bársonyos meleg, olvadó. Más olvasatban: „olvadós csokoládé”. Mondhatnánk úgy, hogy sületlen csokis piskóta, melynek a közepe olvad és folyik - de ez esetben egy kis gesztenyés krémes meglepetést is tartogat. Melegen a legjobb, de ha behűtjük, akkor is kellemes.

Csokis molleaux levendulás habbal

Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé,
4 dkg liszt,
12 dkg levendulás cukor,
12,5 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg gesztenyepüré,
3 evőkanál tej,
a forma kikenéséhez vaj és mandula,
a levendulás habhoz 2 dl tejszín,
5 dkg levendulás cukor

Forrás: Virágkonyha

Elkészítés: A gesztenyemasszát a tejjel elkeverjük, majd négy golyót formálunk belőle és a fagyasztóba tesszük. Négy kis felfújtformát kivajazunk, durvára vágott mandulával meghintjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet, majd egymás után a tojásokat. A masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk, ráhelyezünk egy-egy gesztenyegolyót, majd a többi masszával befedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig sütjük. Eközben a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadjuk a kávédarálóban porrá őrölt levendulás cukrot. A kis süteményeket a sütőből kivéve a formákból kiborítjuk, és azon forrón, a levendulás hab kíséretében kínáljuk.

További finomságokat ITT találsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.