Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

A Márton-nap bűvölete a hétvégén még tart, és a libás menü megkoronázásaként a legjobb egy gesztenyés desszert. Csoki- és levendulaimádóknak ezt kötelező kipróbálni! A moelleux a francia moelle szóból ered, és átvitt értelemben annyit jelent: lágy, puha, bársonyos meleg, olvadó. Más olvasatban: „olvadós csokoládé”. Mondhatnánk úgy, hogy sületlen csokis piskóta, melynek a közepe olvad és folyik - de ez esetben egy kis gesztenyés krémes meglepetést is tartogat. Melegen a legjobb, de ha behűtjük, akkor is kellemes.

Csokis molleaux levendulás habbal

Hozzávalók:
12,5 dkg étcsokoládé,
4 dkg liszt,
12 dkg levendulás cukor,
12,5 dkg vaj,
2 tojás,
10 dkg gesztenyepüré,
3 evőkanál tej,
a forma kikenéséhez vaj és mandula,
a levendulás habhoz 2 dl tejszín,
5 dkg levendulás cukor

Forrás: Virágkonyha

Elkészítés: A gesztenyemasszát a tejjel elkeverjük, majd négy golyót formálunk belőle és a fagyasztóba tesszük. Négy kis felfújtformát kivajazunk, durvára vágott mandulával meghintjük. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet, majd egymás után a tojásokat. A masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk, ráhelyezünk egy-egy gesztenyegolyót, majd a többi masszával befedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig sütjük. Eközben a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadjuk a kávédarálóban porrá őrölt levendulás cukrot. A kis süteményeket a sütőből kivéve a formákból kiborítjuk, és azon forrón, a levendulás hab kíséretében kínáljuk.

További finomságokat ITT találsz