Mennyire éled optimistán az életedet? Teszteld!

Forrás: Thinkstock -
boldogság élet teszt optimizmus boldogtalanság szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Kaliforniai Egyetem kutatói szerint a boldogságra való képességünket növelhetjük, csak tőlünk függ, hogy teszünk-e érte. Ha ez igaz, van remény mindannyiunk számára, hogy egyre jobban érezzük magunkat. 

Korábban már tesztelhetted, mennyi idős az agyad. Most pedig itt az idő, hogy megtudd, optimistán éled-e az életedet, vagy túl sokszor aggódsz és stresszelsz feleslegesen. Válaszolj teljesen őszintén igennel vagy nemmel, aszerint, hogy az alábbi állítások közül melyek igazak rád. Minden igen egy pontot ér, a nemek pedig nullát.

Forrás: Thinkstock

1. Úgy gondolod, az élet alapvetően nehéz.
2. Nem zavar, ha felelősséget kell vállalnod tetteidért.
3. Naponta legalább egyszer panaszkodsz.
4. Gyakran hallanak ismerőseid tőled „Már megint annyira peches voltam..." kezdetű történeteket.
5. Legalább hetente egyszer áldozatnak érzed magad.
6. Nehezen bízol meg az emberekben.
7. Azt gondolod, minden embernek biztos, hogy van egy rossz oldala, akkor is, ha nem mutatják ki.
8. Zárkózott vagy, nehezedre esik ismerkedni.
9. Általában nem érdekelnek mások problémái.
10. „Igen, de..." - Többször is rajtakapod magad hetente, hogy ezt mondod.
11. Vannak olyan dolgok, amiktől félsz.
12. Léteznek szerinted energiavámpírok, akik teljesen elszívják az erődet.
13. Előfordult már veled, hogy valaki „ellopta" a sikert előled.
14. Szereted összehasonlítani magad másokkal.
15. Kényszeresen ragaszkodsz a napi rutinodhoz, semmi nem tántoríthat el tőle.
16. Kiborulsz, ha nem úgy történik minden, ahogy te szeretnéd.
17. Folyton félsz a csalódástól.
18. Nagyon nehezen fogadsz el bármilyen fajta visszautasítást.
19. Gyakran beszélsz mások háta mögött.
20. Örülsz, ha valakinek kevésbé sikerülnek a dolgai, mint neked.

0- 6 pont: Gratulálunk, biztosan nem vagy krónikus szomorkodó. Általában boldog vagy, jól érzed magad a bőrödben. Ismerőseid szeretnek a közeledben lenni, kedvelik a társaságodat. Nem irigykedsz másokra, szeretsz önmagad lenni. Ha továbbra is megtartod a jó szokásaidat, még a rossz napjaidat is könnyen tudod majd átvészelni, pozitív gondolkodással. Ha 5 pontnál többet gyűjtöttél, olvasd el, melyik állításokra válaszoltál igennel, és gondolkodj el azon, hogy tudnád elérni, hogy ezekre is nemmel tudj felelni.

7- 14 pont: Hamarabb feltűnnek neked a negatív dolgok, mint a pozitívak. Fontosabb lenne arra fókuszálnod, hogy jól érezd magad, ahelyett, hogy a már régen megtörtént rosszon rágódnál. Ha észreveszed a problémát, javíts rajta, ne pedig emlegesd! Merj nyitottabb lenni mások felé, és bízz meg jobban az emberekben, hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad.

14- 20 pont: Teljesen pesszimista vagy. Túl gyakran keresed a hibát mindenben és mindenkiben. Sokszor elégedetlen vagy és feszült. Gyorsan változtatnod kellene ezeken a rossz szokásaidon, hiszen, ha továbbra is folytatod a panaszkodást, irigykedést, állandóan boldogtalan leszel, és a környezetedet is befolyásolhatod vele.

Néha fogadd el, hogy az élet csak zajlik a maga rendje szerint, és ne azon görcsölj, hogy nem mindig minden úgy sikerül, ahogyan te eltervezted. A boldog emberek a csalódást is meg tudják élni tanulságként, tégy így te is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.