fashion week betegség stressz táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretjük, imádjuk, nem tudunk élni nélküle, de mindig újabbra és újabbra vágyunk. Igen, a nők megrontójáról, a táskákról van szó, amelyek nemcsak anyagilag és lelkileg dönthetnek romba, de fizikailag is.

Tipp! Kacsacipő, csúzlipapucs és cicatopán. Formabontó cipők képgalériánkban! Katt ide!








Thinkstock
Thinkstock



Mert mi van akkor, ha hirtelen nem találjuk, amit keresünk? Az eredmény: pánik. A pánik pedig felgyorsult szívveréssel jár, a vér meglódul az erekben, a légzés ütemesebbé válik, az izmok befeszülnek, az emésztőrendszer működésében zavar keletkezik. Egyszóval stresszhelyzetbe kerülünk. A stressz persze önmagában nem rossz és nem is veszélyes dolog.
A rosszabb eset, amikor fenyegetve vagy túlterhelve érezzük magunkat, ekkor beszélünk diszstresszről, amely sokáig fennállva pszichés és fizikai megbetegedéseket okoz. Ha például naponta többször veszünk el a feneketlen táska tartalmában, és minden egyes alkalommal pánikolva állapítjuk meg, hogy elvesztettünk valamit, az nem tesz jót az egészségünknek.

Fórum: Téged mi zavar egy férfiban?


A Life.hu tanácsa:



Thinkstock
Thinkstock



A táska izomfájdalmat okoz

Tegye fel az a kezét, aki még nem próbált betuszkolni egy liter tejet, kenyeret vagy más élelmiszert a táskájába. Úgy vagyunk összerakva, hogy ha nem vihetjük magunkkal az otthonunkat ténylegesen, akkor megpróbáljuk annak kivonatát egy táskába beletuszkolni. Az eredmény: több kiló holmi, amit a vállunkon cipelünk.
A nagy súly és a gigantikus méret mindig ugyanazt a vállat és ezáltal azt a testfelet terheli. Ez izomhúzódást, izomfájdalmat okozhat, a nagy súlytól véraláfutás is kialakulhat, sőt, ha évekig ugyanazt az oldalt terheljük, akkor komoly testtartásbeli problémák és gerincbántalmak is veszélyeztethetnek.

A Life.hu tanácsa: A legfontosabb szabály, hogy a táskád soha ne nyomjon többet, mint a testsúlyod tíz százaléka. Ha mégis rendszeresen kell ennél nehezebb táskával ingáznod, akkor váltogasd, hogy melyik válladon viszed a súlyt. Kevésbé divatos, de praktikus megoldás a hátizsák, így a súly egyenlően oszlik el a vállakon.

Thinkstock
Thinkstock



A táska baktériumkolónia

Ha fel kellene sorolni, mi lapul egy női táskában, a legszélesebb palettával találkoznánk a tampontól kezdve a természetesen csak véletlenül ott leledző nassolnivalóig. A kozmetikai szerekről és a szépségünkért felelős rúzsról, púderről, krémekről ne is beszéljünk. Van fogalma bárkinek arról, hogy ezeken hány és hány ezer baktérium éli gondtalan hétköznapjait?

A Life.hu tanácsa: Tisztítsd meg rendszeresen nemcsak a táskát, hanem annak tartalmát. Törölgesd át a benne tárolt holmikat fertőtlenítő kendővel, vagy fújd át őket fertőtlenítő spray-vel. Dobáld ki belőle a használt papír zsebkendőket, rázd ki a kiszóródott morzsákat, és ne tárolj benne felnyitott élelmiszert sem. De minden fertőtlenítésnél jobb, ha rendszeresen és alaposon kezet mosol.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.